Press / Večernje novosti: Jovanić: Sve bih dao za Kup

Jovanić: Sve bih dao za Kup28.01.2014. 22:07

Večernje novosti(0)
S

AN mu se ostvario, a do cilja će, kako kaže, morati da dođe zajedno sa saigračima. Milan Jovanić (28), dete Vojvodine, vratio se posle 11 godina u klub u kojem je ponikao.

Konkurenti su vam iskusni Žakula i mladi Rockov?

- Borimo se za tu poziciju i svako od nas želi da bude starter. Pomažemo se uzajamno, pružamo podršku jer samo nas trojica u ekipi imamo dva šefa, neposrednog Todića i generalnog, šefa struke, Branka Babića. Oni će i odlučiti ko će na gol.

Želja je pehar pobednika Kupa Srbije?

- Niko to ne krije, ali smatram da bi o tome trebalo da govorimo kada dođe vreme.

Kao omladinac kalili ste se u Veterniku i odmah zatim karijeru nastavili u Australiji?

- Predivna zemlja, savremeni stadioni, mnogo gledalaca a igrali smo u Hjundai ligi koja je objedinila i Novi Zeland. To su bila putovanja avionom i do 8.000 kilometara. Naporno, ali sjajno iskustvo koje sam stekao sa 18 godina.

Povratak u Evropu doneo je titulu najboljeg srpskog golmana?

- Branio sam za Spartak koji je ušao u Superligu, izborili smo kvalifikacije za kup UEFA, a mene je Radomir Antić pozvao u A reprezentaciju Srbije. Istina je, bio sam proglašen za najboljeg golmana i najbolje ocenjeni igrač prvenstva.

To su bile preporuke za Poljsku?

- U Visli sam proveo tri godine, osvojio titulu šampiona, igrao Evropu, stekao zaista odlično iskustvo. Sada, kada se osvrnem, sve te utakmice dao bih za jednu, ovogodišnju, da se konačno digne pehar za Kup Srbije - zaključio je Jovanić.


NEMOJ MEĐU STATIVE

MILAN Jovanić pošao je stopama oca Mladena, koji je bio golman Vojvodine u sjajnoj generaciji od 1983. do 1988. godine i upisao 169 nastupa.

- Nije otac "kriv" što sam golman. Govorio mi je, budi sve samo nemoj među stative. U početku, kao "petlić" igrao sam centarfora u školi fudbala Radivoja Mike Radosava i na jednoj utakmici, golman je nešto pogrešio pa sam ja stao na gol i ostao sve do sada. Nastavio sam u Vojvodini kod Ace Kozline, Ilije Pantelića i Rajka Kovačevića - priča Jovanić.


U SREDU SA SIBIRCIMA

FUDBALERI Vojvodine će u sredu u okviru priprema u Turskoj odigrati pripremni meč sa ekipom Tom iz sibirskog grada Tomska, a meč počinje u 16 časova. Tom nema osvojenih trofeja, a proteklu sezonu završio je na drugom mestu ruske Nacionalne lige što je bilo dovoljno da se plasira u najviši rang, Premijer ligu Rusije i trenutno zauzima 13. mesto na tabeli.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...