Press / Večernje novosti: Butorović: Pitajte Nikolića zašto je otišao u Partizan?

Butorović: Pitajte Nikolića zašto je otišao u Partizan?20.01.2014. 21:31

Večernje novosti(5)
N

AVIJAČKA grupa Vojvodine, “Firma 1989”, u nedelju po podne, na prijateljskoj utakmici protiv ČSK iz Čelareva, tražila je smenu kompletnog rukovodstva kluba zbog neispunjenih obećanja datih u decembru. A, ona se odnose na deblokadu računa, reviziju poslovanja, ostanak trenera Marka Nikolića, zabranu prodaje igrača konkurentima iz domaćeg prvenstva, kao i to da se na mesec i po dana od jubileja ništa ne zna o proslavi 100-godišnjice Vojvodine.

- Smatram da je u ovom trenutku bitnije stabilizovati klub kako bi se slavilo 200 godina, a ne da se posle ovog jubileja ugasi - kaže predsednik Skupštine kluba Balša Butorović. - Rad revizorske komisije je završen i mi po tom pitanju nemamo uticaja. Navijači se prave “mutavi” kad je reč o odlasku naših igrača u Partizan. Ako misle da klub može da se izvuče i da funkcioniše bez prodaje igrača, neka prezentuju svoj model i odmah ću ga, kao predsednik najvišeg klupskog tela usvojiti i primeniti.

O transferima igrača u Partizan nema tajni.

- Vulićević, Škuletić i Trajković su želeli u Humsku i ko tome može da stane na put. Takođe, želja trenera Nikolića je poznata i ne znam zašto se ćuti kada to nije tajna. Pogrešio je što nas nije obavestio već smo na drugi način saznali da ide u Beograd, i pored toga ga Upravni odbor nije kaznio. Pitam se, gde je tu krivica klupskog rukovodstva i zašto navijači ne pitaju Nikolića za razloge odlaska i zašto njega ne “prozivaju” za prelazak u suparnički tabor. On je ovde bio nezadovoljan, a mi ne želimo nezadovoljne u klubu. Svaki navijač shvata šta se dešava i u kakvom su stanju oni koji protestuju došli na tribine, da umesto podrške u teškoj situaciji zapravo odmažu - zaključio je Butorović.


DOBRA SARADNJA SA VUČEVIĆEM

VOJVODINA, kako Balša Butorović potvrđuje, ima kvalitetnu saradnju sa Gradom.

- Gradonačelnik Miloš Vučević je uvek rado viđen gost na našim tribinama. On je pomogao klubu i njemu su vrata uvek otvorena. Takođe, Zoran Šćepanović, ugledni preduzetnik koji pomaže klub, je prijatelj Vojvodine i sve što su pojedinci rekli na njihov račun nema veze sa stavom kluba i mojim ličnim stavom - ističe Butorović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...