Press / Dnevnik: Vojvodina u petak počinje zimske pripreme

Vojvodina u petak počinje zimske pripreme09.01.2014. 19:02

Dnevnik(0)
Z

imski odmor se završava i od 10. januara će oživeti tereni u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku. Pripreme za prolećnu polusezonu počeće fudbaleri Vojvodine, petoplasirane ekipe na tabeli posle jesenjeg dela šampionata u Jelen Superligi.

Veoma zanimljivo biće videti ko će se na prozivci od igrača pojaviti. Iako prelazni rok počinje tek 20. januara, tokom čitave pauze pravljene su raznorazne kalkulacije, a upravo igrači Vojvodine igrali su važnu ulogu u njima.

Umesto Marka Nikolića šef stručnog štaba Novosađana postao je Branko Sosa Babić i na njemu, zajedno sa saradnicima Milanom Kosanovićem i Zoranom Vasiljevićem, biće odgovoran i ni malo lak zadatak da pokušaju da osvoje Kup Srbije, gde su novosadski fudbaleri stigli do polufinala. U prethodnih 100 godina to Vojvodini nikada nije pošlo za rukom, a otvoreno je pitanje da li će u ostvarenju želje uspeti sada kada imaju jedan od najmlađih timova u elitnoj ligi srpskog fudbala. Jer, da podsetimo, crveno-beli su već ostali bez kapitena Miroslava Vulićevića, golmana Mateja Delača, golgetera Andrije Kaluđerovića i visokog centralnog beka Jagoša Vukovića, a pred izlaznim vratima su napadač Petar Škuletić i reprezentativni štoper Branislav Trajković.

U takvoj situaciji, a s izraženo neizvesnom finansijskom situacijom i velikim dugovima iza sebe, pitanje je koga Novosađani mogu da dovedu ove zime. Spominje se ime desnog beka užičke Slobode Point Jovice Vasilića, pričalo se i o golmanima Milanu Jovaniću (Spartak, Subotica) i Aleksandru Kirovskom (Zemun, navodno je dogovorio prelazak u OFK Beograd), a interesantno je i ime golgetera srpskoligaša Radničkog iz Obrenovca Jovana Stojanovića, s kojim je navodno sve dogovoreno o budućoj saradnji.

Sudeći po onom što je trener Babić najavio, jasno je da će nosioci igre Vojvodine na proleće biti mlađi igrači, predvođeni iskusnijim Igorom Đurićem, Enverom Alivodićem i Stojanom Vranješom. Levi bek Nikola Leković će se pojaviti danas u FC “Vujadin Boškov”, ali s namerom da raskine ugovor.

- Pokrenuo sam spor pred Arbitražnom komisijom FSS i danas ću pokušati sporazumno da raskinem ugovor s Vojvodinom. U svakom slučaju, moj advokat i ja nastojaćemo da postignemo dogovor s Novosađanima pre sastanka Arbitraže - rekao je Leković.

Kreator igre Stojan Vranješ juče je privodio kraju odmor u Republici Srpskoj i danas će, kako je rekao, odmoran i raspložen doći na prvi trening, a pred nastavak sezone je poručio:

- Stižem da nastavimo tamo gde smo stali, da se borimo za crveno-beli dres i da pokušamo da ostvarimo ciljeve koji su pred nama. Imaćemo na proleće mladu i veoma talentovanu ekipu u kojoj ćemo nas nekolicina nastojati da momcim pomognemo iskustvom. Kup nam je prioritetni cilj i možda se sve preokrene i osvojimo pehar u ovom takmičenju sada, kada imamo najneiskusniji tim - nada se Vranješ.

Okupljanje fudbalera Vojvodine zakazano je za 10 časova, uslediće sastanak sa trenerom Brankom Babićem i njegovim saradnicima, a potom i prvi trening.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...