Press / Večernje novosti: Trajković: Ne da mi se da dođem u Partizan!

Trajković: Ne da mi se da dođem u Partizan!29.12.2013. 13:28

Večernje novosti(2)
S

ve je Partizan učinio da u zimskom prelaznom roku angažuje Branislava Trajkovića iz Vojvodine, ali će crno-beli od Deda Mraza definitivno morati da zatraže drugog štopera. Defanzivac Vojvodine je duboko zagazio u pregovore sa jednim od turskih klubova, načelno dogovorio svoje uslove i čeka se samo kraj poslednjeg kola prvog dela turskog šampionatu, odnosno da prođu praznici, pa da se transfer realizuje.

„Sport” je juče pozvao Trajkovića, koji je potvrdio da je na korak do odlaska u Tursku, ali i da će se, ukoliko stvari krenu neželjenim tokom, okrenuti ponudi crno-belih.

- Ne da mi se ni drugi put da dođem u Partizan - nasmejao se Branislav Trajković. - Trebalo je pre nekoliko godina, i nismo se tada dogovorili, a ovog puta je situacija drugačija. Ideja mi je bila da se okušam u inostranstvu i vrlo sam blizu realizacije tog cilja. Čekam samo kraj prvog dela sezoneu turskoj eliti, pa da se sve to konkretizuje. Verujem da ću u prvim danima Nove godine promeniti sredinu.

Da li su minulih dana iz Partizana pokušavali da vas ubede u suprotno i privole da pre inostranstva ipak skrenete u Humsku?

- Prvo želim da naglasim da su ljudi iz Partizana bili izuzetno korektni. Kontaktirali smo ranije, poslednjih dana su razgovarali sa mojim menadžerom. Ipak, rekoh vam već, ideja mi je bila da nađem novi izazov i to van granica Srbije. Zato sam prvo bio koncentrisan na te ponude, pa tek onda na naše klubove, uz dužno poštovanje. Godilo mi je naravno interesovanje crno-belih i, ko zna, možda nam se putevi nekada i ukrste.

Ipak, ne odbacujete mogućnost ni transfera u Partizan, ako sa Turcima krene po zlu?

- Fudbal je takav da nikada ne znate šta nosi dan, a šta noć. Ne daj Bože da krene po zlu sa transferom čiju realizaciju iščekujem, svakako da bi se okrenuo Partizanu. Crno-bele predvodi trener Marko Nikolić, koga obožavam i kao čoveka i kao stručnjaka i ne bi bilo dileme. Ipak, za sada je u prvom planu inostranstvo, jer sam pomalo zasićen srpskim fudbalom. Šest godina igram u Superligi, prošao sam mnogo toga, iskusio gotovo sve što se moglo. Klub sa kojim pregovaram je takođe izuzetno ozbiljan, potreban im je defanzivac mog profila i nadam se da će se sve završiti srećno - jasan je Branislav Trajković.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...