Press / Večernje novosti: Kosović: Verujem u sebe i Vojvodinu

Kosović: Verujem u sebe i Vojvodinu25.12.2013. 09:32

Večernje novosti(1)
N

ebojša Kosović, ofanzivni vezni koji, mada je tek napunio 18 leta, nezadrživo traži svoje mesto u startnoj postavi Vojvodine, proglašen je za najperspektivnijeg mladog fudbalera Crne Gore u 2013. Uz njega, to priznanje su, istina, ravnopravno, dobili i Luka Đorđević (Tvente) i Andrija Vukčević (Budućnost), no to ne umanjuje ni radost ni ponos možda najdarovitijeg junoše današnje Vojvodine.

- Fantastičan je osećaj stati u red nagrađenih u kojem je i najbolji crnogorski igrač u prošloj godini Mirko Vučinić ili primiti priznanje od legende kakva je Dejan Savićević - potvrđuje, dečački razdragano, momak koji je, protekle jeseni, za "lale" odigrao sedam utakmica u Jelen super ligi, tri u kvalifikacijama za Ligu Evrope i jednu u Kupu Srbije, postigavši ukupno tri gola, po jedan u svakom od tih takmičenja.

Mada su ga, kada mu je bilo jedva nešto više od 13 godina, zvali Budućnosti i Mogren, oko dolaska u Novi Sad nije imao nikakvih dilema.

- Pet godina kasnije još sam uvereniji da nisam pogrešio. Otuda je moj glavni cilj da budem standardan u Vojvodini, a onda sa asovima kakvi su Vučinić, Stevan Jovetić i ostali, zaigram i za seniorsku reprezentaciju Crne Gore. Dosad sam, inače, nastupao za sve ostale crnogorske selekcije, uključujući i onu do 21 godine, za koju sam odigrao sedam mečeva.

Bilo je, ne krije, ponuda i da crnogorski nacionalni dres zameni srpskim, ali se, vođen zovom rodnog podneblja, odlučio da to ne uradi. A što se tiče Vojvodine koja prolazi kroz prilično tešku fazu, veruje, veli, i u nju, i u sebe u njoj.

- Uveren sam da će, prodajom nekoliko iskusnijih igrača, materijalni problemi biti rešeni - objašnjava mladi fudbaler. - Osvajanje Kupa Srbije nam i dalje ostaje glavni cilj, a ja verujem da ćemo ovoga puta uspeti da ga prigrabimo i tako speremo gorčinu prošlogodišnjeg neuspeha u finalu protiv Jagodine.


BUTOROVIĆ DRUGI OTAC

Motiv da dođe baš u Vojvodinu bilo je i to što je njen tadašnji predsednik Ratko Butorović takođe bio rođeni Nikšićanin.

- Bio mi je, u najlepšem smislu tih reči, drugi otac i neizmerno sam mu zahvalan na tome - iskren je Kosović. - Ta zahvalnost me obavezuje i na duboko poštovanje prema Vojvodini koju je on izdigao, a koja je za mene učinila mnogo.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...