Press / Dnevnik: Vulićević odigrao svaki minut

Vulićević odigrao svaki minut11.12.2013. 08:49

Dnevnik(0)
C

rno-beli imaju bod više od Crvene zvezde (33-32) i, ako se ne dogodi neko čudo (a ona se jako retko dešavaju), ova dva tima vodiće novu trku za naslov prvaka. Ostale ekipe su dosta zaostale za beogradskim dvojcem, a najbliža mu je Jagodina sa 27 bodova,niški Radnički, Vojvodina i Novi Pazar sa po 24 boda.

Iako su letos sjajno ušli u novu sezonu, fudbaleri Vojvodine s pomešanim osećanjima dočekali su zimsku pauzu. U kvalifikacijama za Ligu Evrope ostavili su jako dobar utisak i nedostajao im je jedan korak da postanu istinska evropska senzacija i zaigraju u grupnoj fazi drugog po snazi evro-takmičenja. Uspešniji od novosadskog stogodišnjaka bio moldavski Šerif. Ostaće, ipak, zapamćeno da je Vojvodina i zvanično, po Uefi, u jednom trenutku bila najbolji tim u kvalifikacijama, a na kraju je u osam utakmica zabeležila pet pobeda, dva remija i poraz (od Šerifa).

U Jelen Superligi, već od prvog kola i remija s Donjim Sremom (0:0) na svom terenu, Novosađani kao da su nagovestili jesen koja sigurno nije mogla da učini srećnim njene navijače. Remije su, posle toga, izborili i Radnički 1923 i Javor (po 2:2), dok je čitav plen s “Karađorđa” odnela Sloboda Point (1:2). Iz Novog Sada nepovratno je otišlo devet bodova iz osam utakmica, a da su osvojeni, crveno-beli bi sada delili lidersku poziciju s Partizanom. Da se ne bismo bavili pričom u stilu “što je babi milo, to se babi snilo”, stvarnost je takva da je Voša na kraju jeseni osvojila peto mesto.

Novosadski superligaš se plasirao u polufinale domaćeg Kupa, ponovo podgrejavši nade navijača da postoji velika šansa da osvoji jedini nedostajući trofej. Ali, iako među četiri najuspešnija tima, baš kao i u prošloj sezoni, nema Partizana i Crvene zvezde, retko ko se u Novom Sadu usuđuje da s izraženim optimizmom priča na ovu temu. Osim Vojvodine, šansu imaju Spartak, OFK Beograd i aktuelni osvajač trofeja, ekipa Jagodine.

Tokom jeseni jedinstveni podvig ostvario je kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević, koji je odigrao svaki minut u svih 26 utakmica u tri takmičenja. U Ligi Evrope nastupio je osam puta, u Kupu tri i u prvenstvu 15 puta. Popularni Vule ima maksimalnih 2.340 minuta na terenu, postigao je jedan gol, imao pet asistencija i zaradio isti broj žutih kartona. Sjajnom desnom beku istekao je ugovor s Vojvodinom, slobodan je u izboru nove sredine, a nije nikakva tajna da bi ga Partizan rado video u svojim redovima, dok bi, barem po sopstvenom priznanju, ovaj 28-godišnji mladić najviše voleo da pronađe inostrani angažman.

Posle dužeg vremena, Vojvodina je jesenas dobila i jednog seniorskog reprezentativca -Branislava Trajkovića. Stameni štoper ubedio je sjajnim igrama dojučerašnjeg selektora Sinišu Mihajlovića da zaslužuje priliku i on mu je i ukazao.Trajković je u dresu Vojvodine odigrao 19 utakmica tokom jeseni u dva takmičenja i upisao 1.587 minuta kraj svog imena.

Fudbal se, naravno, igra zbog golova, pa su za ovaj segment bili zaduženi Petar Škuletić i Andrija Kaluđerović. Škuletić je postigao 9 golova, dok je povratnik iz Španije i Kine bio strelac 8 puta. Iza njih se nalaze odlični desnokrilni napadač Enver Alivodić i plejmejker Stojan Vranješ sa po 7 golova. Što se prvenstvenih mečeva tiče, prvi strelac je Kaluđerović sa pet golova.

Novosađani su postigli 20, a primili 17 golova, zabeleživši najubedljivije pobede u Novom Sadu nad Napretkom (3:1) i na beogradskoj Karaburmi nad OFK Beogradom (2:0), a najubedljivije ih je porazila Jagodina (0:3). Ukupno su 22 igrača nosila dres tima iz Novog Sada u prvenstvu, a za seniorsku ekipu debitovali su omladinski reprezentativac Sergej Milinković-Savić i golman Marko Kordić, član mlade selekcije Crne Gore. Od igrača iz mlađih kategorija, za prvi tim nastupe su zabeležili već provereni Mijat Gaćinović i Nebojša Kosović, kao i Georgije Ilić.

Igrači Vojvodine zaradili su u Jelen Superligi 38 žutih i jedan crveni karton (Bojan Nastić). Najčešće javno opominjan bio je Miroslav Vulićević sa četiri žuta kartona. U kvalifikacijama za Ligu Evrope crveno-beli su zaradili 12 žutih i 2 crvena kartona (Nastić - protiv Honveda i Đurić - protiv Hibernijansa), a u ovom takmičenju Igor Đurić je zaradio i četiri žute karte.


Idealni sastav

Sudeći po minutaži koju su fudbaleri Vojvodine zabeležili u svih 26 jesenjih utakmica, trener Marko Nikolić najčešće je šansu ukazivao sledećoj jedanaestorici igrača:Delač - Vulićević, Trajković, Đurić, Leković - Radoja - Alivodić, Poletanović, Vranješ, Kaluđerović - Škuletić.


Poseta

Tokom jesednje polusezone, na 15 utakmica Vojvodinu je gledalo oko 44.000 gledalaca, ili njih 2.990 po utakmici. U Novom Sadu mečeve je pratilo 24.000 posmatrača na osam susreta (ravno 3.000 u proseku), dok je novosadskog superligaša kao gosta gledalo oko 20.000 gledalaca (2.860 - prosečno).

Za crveno-bele dosuđena su dva penala, ali ni jedan nije realizovan. Prvi je promašio Kaluđerović protiv Donjeg Srema, a drugi Stojan Vranješ u duelu s Radničkim u Nišu. Protiv Vojvodine dosuđena su tri penala, a samo je u duelu s Crvenom zvezdom Srđan Žakula odbranio udarac Milijaša s 11 metara.


Ko će zameniti Nikolića?

U zimskom prelaznom roku, sasvim je izvesno, u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” biće dosta živo. Što se odlazaka tiče, nogu je povukao šef struke Marko Nikolić, koji je već napustio Novi Sad. Iako je još uvek rano da se nasluti ko bi mogao da ga nasledi, već se pominju imena nekadašnjih igrača Vojvodine Slaviše Jokanovića i Zorana Džimija Marića, a nije mali broj ni onih koji bi na “Karađorđu” želeli da vide Dragoljuba Bekvalca.

Ugovor je istekao kapitenu Vulićeviću, a na leto slobodni će biti Trajković, Škuletić, Alivodić... Svi oni nadaju se da bi, u slučaju prave ponude, mogli da odu u neku drugu sredinu. Po medijima se piše da Trajkovića čekaju u Crvenoj zvezdi, Vulićeviću se nadaju u Partizanu, a šta će od svega biti, ostaje da vidimo.


I Kosanović kandidat za trenera Voše

S obzirom na to da Marko Nikolić više nije trener Vojvodine logično je da fudbalsku javnost zanima ko će ga naslediti.Mediji, po običaju, imaju svoje favorite, u zavisnosti od ličnih ili nekih tuđih interesa, pa se među imenima brojnih i iskusnih trenera pojavilo i ime Milana Kosanovića, aktuelnog trener omladinaca Vojvodine, koji se dokazao u radu sa mlađim selekcijama.

Pod vođstvom Kosanovića do prvog tima stigli su: Gaćinović, Milinković-Savić, Meleg, Babić, Kosović, Nastić, Spremo, Sekulić, Ivanić, Ilić...

Kosanović je trenutno i asistent Veljku Paunoviću u selekciji Srbije do 19 godina, a sa njim je radio i u selekciji do 17 godina.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...