Press / Mondo: Vošini golgeteri: U subotu će biti teže

Vošini golgeteri: U subotu će biti teže05.12.2013. 19:49

Mondo(0)
A

ndrija Kaluđerović i Petar Škuletić, strelci prvog i trećeg gola u pobedi Vojvodine nad Crvenom zvezdom (3:1), očekuju teži posao u prvenstvenom duelu nego što je to bilo u četvrtfinalu Kupa, ali i veruju u novo dobro izdanje svog tima.

Odličnu partiju Vojvodine u četvrtfinalu Kupa Srbije i petu uzastopnu pobedu protiv Crvene zvezde najavio je Andrija Kaluđerović pogotkom u 10. minutu.

Bivši napadač beogradskih crveno-belih "lažnjakom" je prevario Marka Petkovića i Gorana Gogića, a zatim loptu poslao u dalji gornji ugao Bajkovićevog gola.

Bio je to prvi od tri pogotka koje su novosadski crveno-beli (ovaj put u plavom) postigli na "Marakani" za plasman u polufinale Kupa (3:1).

Kaluđerović se, ipak, nije javno radovao golu protiv bivšeg kluba, ali smatra da ne postoji dilema ko je zaslužio prolaz.

"Mislim da smo pokazali bolju igru nego Crvena zvezda... Pomešana su mi osećanja, jer mi je drago što je Vojvodina prošla, a krivo što je Zvezda ispala, ali tako je moralo, nisu mogle obe ekipe da idu dalje. Večeras je prošla Vojvodina i mislim da je to zasluženo", rekao je napadač "lala" novinarima posle utakmice.

Prilikom zamene u 63. minutu, publika sa bočnih tribina Zvezdinog stadiona ispratila je Kaluđerovića aplauzima.

"Srećam sam zbog toga, jer je to dokaz da sam nešto uradio u Zvezdi i da navijači cene moje golove", zadovoljan je 26-godišnji napadač koji je dres Crvene zvezde nosio sezonu i po (celu 2010/11. i prvi deo 2011/12).

Tokom boravka u klubu iz Ljutice Bogdana postigao je 30 golova u 55 utakmica.

Kaluđerović, međutim, sada igra za Vojvodinu tako da i u subotu, kada se ova dva rivala budu sastala u prvenstvenom duelu, opet u Beogradu, želi pobedu Novosađana.

"Teško je dva puta uzastopno dobiti istog protivnika, a pogotovo kada je to Crvena zvezda na 'Marakani'. Moramo da odigramo opet maksimalno angažovano i da idemo na pobedu, ali sigurno je da će biti teže nego danas, jer su oni izgubili i želeće da se revanširaju", zaključio je talentovani napadač.

Pored Kaluđerovića, u strelce su se za Vojvodinu upisali još Enver Alivodić (58. minut) i Petar Škuletić (71), dok je utešni gol za Zvezdu dao Dragan Mrđa u 73.

Nekadašni Partizanov "klinac", Škuletić, nije krio zadovoljstvo posle utakmice.

"Odigrali smo jednu ekstra utakmicu i zaslužili da pobedimo. Svi smo presrećni zbog toga. Velika prednost nam je bio gol na početku, koji nam je dao samopouzdanje".

I on smatra da bi pobeda u subotu bila podvig, ali ne želi da se preda bez borbe.

"Sigurno da je teško dobiti Zvezdu dva puta u tri dana, ali pokušaćemo. Verujem da možemo to da učinimo", rekao je Škuletić.

Prvenstveni duel Zvezde i Vojvodine u subotu počeće, takođe, u 17 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...