Press / Večernje novosti: Nikolić odlučuje posle duela sa Zvezdom

Nikolić odlučuje posle duela sa Zvezdom25.11.2013. 23:40

Večernje novosti(0)
P

ONUDA je na stolu, odluka stiže narednih dana. Marko Nikolić, trener Vojvodine, uskoro bi trebalo da „preseče“ i izjasni se hoće li produžiti ugovor sa novosadskim superligašem do leta 2015. godine. Klupsko rukovodstvo Novosađana je posle jasnih indicija da su Zvezda i Partizan zainteresovani za Nikolića, a u nameri da vrati mir u ekipu i stručni štab, ponudila strategu još bolje uslove od aktuelnih.

- Prvo i ono najbitnije je da razgovaram sa Vojvodinom, jer mi imponuje ponuda kluba - kaže Nikolić. - Tako nalaže red i to je sportski. Potrebno je da sednemo i da zajedno analiziramo sve dosad urađeno. Iskreno, u ovom trenutku mi čitava priča nimalo ne odgovara, jer smatram da sve to nije bitno.

* Kada ćete razgovarati sa čelnicima Vojvodine i doneti odluku?

- Trebalo bi u narednih nekoliko dana, ali smatram da je svrsishodnije sve to učiniti kada se steknu uslovi. Zadovoljan sam što u klubu imaju poverenja u mene, ali isto tako moramo pogledati sve i sa druge strane, izanalizirati svaki detalj i na kraju doneti najbolju odluku u interesu kluba. Najvažnije je šta ćemo uraditi u tri preostala meča do kraja jesenje sezone. Dočekujemo Napredak na našem stadionu a zatim igramo sa Zvezdom utakmicu za Kup na „Marakani“. Repriza tog duela biće i u borbi za bodove 7. decembra, tako nam je najvažije da se usredsredimo na te izazove. Javnost, očigledno, zanima drugi deo priče, a ja bih voleo da se koncentrišem na predstojeće izazove i moj stav je da se o svemu razgovara dan posle prvenstvene utakmice sa Crvenom zvezdom. Međutim, ako se bude insistiralo, rešićemo to i ranije.

* Hoće li na odluku uticati donekle promenjena politika kluba da se više pažnje posveti mladim igračima?

- To je već sve stvar klupske politike. Mislim da to nije nešto što je presudno s obzirom na činjenicu da imamo mnogo tema za razgovor i da zajedno izađemo u javnost posle toga.

* Možete li da otkrijete o kojim temama je reč?

- Oslonac na mlade snage je dobar koncept u smislu budućnosti kluba i kada se uzme u obzir i trenutna finansijska situacija. Međutim, tu je reč o nekim internim stvarima. Odmah da kažem da nije reč ni o čemu spektakularnom niti o nekim „prevelikim“ temama. U narednih desetak dana može mnogo toga da se reši na sportskom planu i smatram to mnogo važnijim - zaključio je Nikolić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...