Press / Mondo: Butorović: Najbliži smo jesenjoj tituli

Butorović: Najbliži smo jesenjoj tituli05.11.2013. 17:57

Mondo(2)
P

ogled na superligašku tabelu površnog pratioca domaćeg prvenstva vodi nekim, doskora, nezamislivim saznanjima.

Iako zauzimaju treće, odnosno četvrto mesto, Vojvodina i niški Radnički u dosadašnjih 11 kola su doživeli manje poraza (po jedan) od Partizana (dva) i Crvene zvezde (tri).

Crno-beli posle neuspeha u derbiju vode sa 21 bodom, Zvezda i Vojvodina slede sa po 20, a potom Radnički, Jagodina i Čukarički sa po 18.

Dakle, trka za jesenjeg prvaka je otvorenija nego ikad, a Balša Butorović u intervjuu dnevnom listu "Sport" kaže da "lale" itekako razmišljaju o usponu na čelo tabele.

"Vojvodina je i prethodnih godina imala najkvalitetniji tim, pobeđivala je 'večite', ali je gubila manje utakmice. Smatram da ovog momenta imamo veće šanse za jesenju titulu od Zvezde i Partizana, a posle zimskog prelaznog roka ćemo pričati o tituli prvaka i Kupu", rekao je sin pokojnog Ratka Butorovića.

Balša Butorović je posle četiri meseca provedena na čelu kluba ustupio mesto Milenku Jokiću, a sam se povukao na manje isturenu funkciju, predsednika Skupštine. Tako će biti barem do maja 2014.

"Moj otac i Milenko Jokić su bili kao braća. Reč je o čoveku koji pomaže bez ličnog interesa i ne vidim ko bi vodio klub iskrenije od njega".

Jedna od "gorkih" epizoda u Vojvodini ove sezone, bio je brzi odlazak Mateje Kežmana iz klupskog rukovodstva.

"Vizija koju je predočio bila je revolucionarna u srpskom fudbalu, zasnovana na funkcionisanju sa stalnim izvorima prihoda, ekonomskim pravima, saradnji sa Benfikom... Međutim, to se odužilo, usledio je sukob sa navijačima i moja moralna obaveza je bila da se povučem".


KO ĆE DOĆI NA 100. ROĐENDAN?

Sledeće godine Vojvodina obeležava vek postojanja, pa se polako postavlja pitanje koji bi veliki evropski klub mogao da gostuje na "Karađorđu" tim povodom.

"U opciji su bili Benfika i PSV, navijači žele Slaviju iz Praga, jer smo od nje preuzeli boju dresova, ili Vest Hem, Milan, Inter... Tu je i Borusija, jer su Dortmund i Novi Sad gradovi pobratimi. Potrebno je realno razmotriti situaciju", rekao je Butorović za "Sport".

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...