Press / Dnevnik: NEBOJŠA KOSOVIĆ: Imamo sve za prvo mesto

NEBOJŠA KOSOVIĆ: Imamo sve za prvo mesto25.10.2013. 08:29

Dnevnik(1)
N

ebojša Kosović jedan je od najmlađih prvotimaca fudbalera Vojvodine, ali se već ozbiljno nameće šefu stručnog štaba Marku Nikoliću. U duelu s Radom na Banjici, među drugarima popularni Kića bio je igrač odluke, pošto su crveno-beli upravo njegovim golom stigli do važne pobede.

Posle neočekivanog poraza od Slobode, Nikolić je najavio određene promene u timu, a čini se da bi mesto u startnih 11 u subotnjem duelu na Karaburmi s OFK Beogradom, mogao da pronađe upravo Kosović.

- Čitave ove sedmice i ja, baš kao i čitava ekipa, treniram jako dobro i svi se nadamo da ćemo ispraviti kiks koji smo imali u duelu sa Slobodom Point - rekao je Kosović. - U susretu s “romantičarima” moraćemo da pronađemo motivaciju, pre svega u našem drugarstvu i odigramo onako kako sigurno možemo. To bi trebalo da nam donese pobedu u odmeravanju snaga s OFK Beogradom, timom koji nam tradicionalno ne odgovara.

Koliko poznajete sutrašnjeg rivala, s obzirom na to da su Beograđani značajno promenili i podmladili sastav?

- OFK Beograd ima veoma mladu ekipu, a Sergej Milinković-Savić, Mijat Gaćinović i ja poznajemo većinu igrača koji sada nose dres ovog tima - objasnio je Kosović. - Upravo zbog toga sam siguran da, pod uslovom da namestimo glave kako treba, imamo realne šanse da ostvarimo povoljan rezultat. Recept za pobedu nalazi se u ofanzivnoj i motivisanoj igri i da na terenu pokažemo glad za pobedom. Siguran sam da imamo kvalitet i snagu ekipe da budemo prvi na tabeli i moramo to da dokažemo na Karaburmi.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...