Press / Večernje novosti: Škuletić: Ne osećam se kao Partizanovo dete

Škuletić: Ne osećam se kao Partizanovo dete01.10.2013. 12:47

Večernje novosti(1)
N

ovosađani kao nedodirljivi. Vojvodina je i posle derbija s Partizanom, jedina neporažena ekipa od starta fudbalske jeseni. Ako je suditi i po igri koju su njeni fudbaleri prikazali u pobedi nad crno-belima, u nedelju uveče po neprestanom pljusku i natopljenom terenu „Karađorđa“, vratili su se na model kojim su uzimali meru rivalima u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Izabranici trenera Marka Nikolića odigrali su meč s neskrivenom željom za trijumfom sa mnogo trčanja, zalaganja, upornosti i strpljenja, a osim toga, prikazali su umeće nad kontrolom lopte po klizavoj i za igru, veoma nezgodnoj podlozi.

- To nam je bio i cilj, a Partizan kao rival prava mera za dokazivanje - kaže Petar Škuletić, strelac vodećeg pogotka u derbiju za Vojvodinu.- Zaista, odigrali smo kao da igramo u Evropi na visokom nivou sa mnogo ritma i vratili se željenoj formi, tako da ništa to nije bilo slučajno. Treniramo ekstra, maksimalno profesionalno, a suvišno je govoriti da imamo igračke kvalitete. Sve to smo preneli na teren i, smatram, nadigrali Partizan u svakom smislu.

Iste reči koristili ste i u najavi utakmice i bili uvereni u pobedu svog tima?

- Nisam ništa slagao. Govorio sam zaista onako kako jeste i to se pokazalo na terenu. Bilo je teško za igru po provali oblaka i raskvašenom terenu, naravno protiv rivala kao što je Partizan, ali uspeli smo da nametnemo svoj stil, da igramo svoju igru i da pobedimo.

Pre vodećeg gola bilo je mnogo prilika za ranije vođstvo?

- Istina je, ali su svi promašaji naplaćeni. Nije nas htelo, međutim, nismo gubili motiv i želju za uspehom. Čak ni posle izjednačenja. Ponovo smo krenuli od nule, svaki od nas dao sve od sebe i uspeli da zasluženo slavimo.

Vaše reči su i da nemate od koga da strahujete ove sezone?

- Zaista nemamo razloga da strahujemo od bilo kog tima. Smatram da smo igrački najjači, ali ne sme se zaboraviti da je to potrebno dokazivati na terenu, iz dana u dan iz nedelje u nedelju.

Mnogi komentari se svode na to da ste Vi lično kao „Partizanovo dete“ presudili svom bivšem klubu?

- Svi tako pričaju, ali ja nemam taj osećaj. Lepo vreme sam proveo u Humskoj, ali ne gledam na te stvari na taj način. Ja sam fudbaler Vojvodine i igrao sam tu utakmicu, kao i svaku drugu, za dres mog kluba.

Niste imali dodatni motiv?

- Imao sam onaj sportski, čist motiv za dokazivanjem i željom za pobedom, koji je izražen kako kod mene, tako i kod svih igrača Vojvodine. Naravno, dodatni motiv je i huk sa tribina i podrška navijača, koji su nas nosili - zaključio je Škuletić.


NIŠLIJE JOŠ VEĆE ISKUŠENJE

Fudbaleri Vojvodine, kako potvrđuje Petar Škuletić, nisu proslavili pobedu nad Partizanom.

- Obeležili smo uspeh onako kako dolikuje, čestitkama u svlačionici, ali za slavlje, nema se vremena. Već u sredu gostujemo na Čairu. Smatram da u duelu sa Radničkim pobeda u derbiju bi trebalo da dobije na težini. Biće teško sa Nišlijama, to se zna, ali idemo da se dokazujemo- kaže Škuletić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...