Press / B92: Vojvodina bolja od Partizana

Vojvodina bolja od Partizana29.09.2013. 22:23

B92(4)
F

udbaleri Vojvodine pobedili su Partizan sa 2:1 (0:0) u derbi meču sedmog kola Jelen Superlige, na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Tragičar susreta bio je bek Partizana Marko Živković koji je postigao autogol tri minuta pre kraja meča.

Novosađani su naneli prvi poraz 'crno-belima' u sezoni, pa su sada oni jedina neporažena ekipa u prvenstvu, jer je i Čukarički pretrpeo prvi poraz i to od Napretka u Kruševcu.

Vodeći gol za Vojvodinu postigao je Škuletić u 73. minutu, a strelac za Partizan bio je Kojić četiri minuta kasnije.

Ekipa Vuka Rašovića će i pored poraza zadržati lidersku poziciju na tabeli sa 16 bodova, a izabranici Marka Nikolića su na trećoj poziciji sa 12 bodova i utakmicom manje.

Iako početak nije to nagoveštavao, u Novom Sadu viđena je uzbudljiva utakmica sa dosta šansi. U prvom delu prvog poluvremena nijedna ekipa nije uspela da ugrozi protivnički gol. Partizan je preuzeo inicijativu pred kraj prvog dela igre, pre svega zahvaljujući Kojiću i Jojiću, ali rezultat je bio nepromenjen.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao Vojvodini. Domaći fudbaleri stvrarali su dosta problema Partizanu u odbrani, ali je Stojković uspešno čuvao svoju mrežu. Tako je bilo sve do 73. minuta, kada Škuletić donosi vođstvo Vojvodini.

Međutim slavlje Novosađa kratko je trajalo, pa četiri minuta kasnije Kojić poravnava rezultat.

Tri minuta pre kraja meča pobedu Vojvodini donosi autogolom Živković, jer ga je nakon centaršuta Alivodića lopta pogodila i zvaršila iza leđa Stojkovića.

Prvo poluvreme:

Igra se u teškim uslovima, jer je teren natopljen vodom.

Partizan je prvu akciju stvorio posle osam minuta igre, Marković je šutirao, ali je Delač lako uhvatio loptu. Ubrzo nakon toga na drugoj strani je Vranješ sa distance uputio slab udarac po zemlji.

Usledila je blaga inicijativa Vojvodine, Novosađani su u kratkom period imali dva kornera, ali nisu uspeli da ih iskoriste na pravi način. Stojković je pogrešio prilikom ispucavanja lopte, zasmetala su mu dva igrača Vojvoidne, a jedan od njih je loptu izbacio u aut.

Kojić je u 24. minutu uputio solidan udarac, Delač je odbranio, do lopte stiže Živković, koji je centrirao, ali je reagovala odbrana Vojvodine.

Najbolja prilika za Partizan u prvom poluvremenu. Ilić je poslao dugu loptu ka Jojiću, u tom momentu golman Vojvodine se okliznuo i pao, fudbaler Partizana je uputio lob udarac sa 17 metara, ali visoko preko praznog gola.

Nastavljena je inicijativa gostujućih fudbalera. Nakon kornera lopta je pogodila Šukletića u rame, odbila se o stativu, a Delač je inetrvenisao. Kojić je u novoj akciji uposlio Ilića, kapiten 'crno-belih' je šutirao sa 16 metara, a lopta je otišla u gol-aut.

Drugo poluvreme:

Jagoš Vuković imao je veliku priliku da donese vođstvo Vojvodini na samom startu drugog poluvremena. Nakon kornera bio je najviši u skoku, ali je loptu poslao van terena. Još jedan udarac iz ugla za domaće nakog kojeg se lopta odbija ka sredini igrališta, Jojić je krenuo u kontranapad, šutirao sa 35 metara, ali pored gola.

Volkov je u narednom napadu sprečio Poletanovića da ugrozi gol 'crno-belih'. Vojvodina nastavlja sa boljom igrom u drugom poluvremenu. Trajković je šutirao sa tri metra, ali Stojković dobro interveniše i otklanja opasnost. Još jednom je golman 'crno-belih' zaslužan za to što je rezultat ostao nepromenjen, jer je zaustavio udarac Alivodića sa deset metara.

Deseti udarac iz ugla izveli su domaći fudbaleri, Trajković je šutirao preko gola.

GOL! Škuletić u 73. minutu dovodi Vojvodinu u vođstvo. Nakon novog kornera, fudbaler novosadske ekipe je skočio i sa pet metara glavom loptu smestio u gol.

GOL! Samo četiri minuta kasnije Partizan poravnava rezultat. Kojić je nakon dodavanja Jojića iz okreta šutirao sa 20 metara i savladao Delača.

GOL! Vojvodina ponovo vodi. Alivodić je centrirao sa desne strane, a lopta je pogodila beka Partizana Marka Živković i završila u golu.

Marković je imao sjajnu priliku za novo izjednačnenje, kada je sa 20 metara pogodio prečku.

Sastavi:

Vojvodina: Delač, Radoja, Leković, Trajković, Alivodić, Škuletić (Kaluđerović), Vranješ (Tumbasević), Poletanović, Vuković, Vuličević, Vukčević (Gaćinović)

Partizan: Stojković Živković M, Volkov, Obradović, Stanković, Marković, Gulan (Luka), Živković A (Brašanac), Ilić (Fofana), Jojić, Kojić

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...