Press / Mondo: Kad će "ćiribu, ćiriba"?

Kad će "ćiribu, ćiriba"?13.09.2013. 15:48

Mondo(1)
V

ojvodina Marka Nikolića u Superligi ove sezone igra tvrdo i na malo golova. To za sada nije donelo željene rezultate.

Jedna minimalna pobeda i tri remija, od čega dva bez postignutih golova.

Vojvodina Marka Nikolića ne "liči na sebe", odnosno na tim iz prethodnih sezona. Bivši strateg Rada doneo je u Novi Sad takmičarski pristup, igru na rezultat, strpljenje i oprez, ali to za sada nije donelo pobede.

Samo je sprečilo poraze.

Doduše, mora se priznati da je i odlazak Abubakara Oumarua doveo i Nikolića i igrače u situaciju da nešto usput mora da se promeni, ali vremena za nove kikseve nema jer su "lale" u četiri kola sakupile samo šest bodova, četiri manje od grupe lidera.

U Novi Sad u 5. kolu stiže Novi Pazar i to je jedan od "onih" timove koje je Vojvodine teško pobeđivala kod kuće prethodnih godina, gde su padali i Zvezda i Partizan, ali ne i timovi poput Metalca, BSK Borče, itd.

Zato, Nikolić igrače poziva na oprez i kaže da bi bio zadovoljan i s tri boda, makar rezultat kao protiv Spartaka bio - 1:0.

"Uželeli smo se utakmica jer posle teškog ritma kojeg smo imali tokom leta na red je došla i prva pauza u prvenstvu koju smo iskoristili da se osvežimo mentalno i fizički. Protekle sedmice nam se vratilo deset reprezentativaca koji su bili otsutni zbog obaveza u svojim nacionalnim timovima. Tako kompletirani dobro smo radili ovih sedam dana i vidna je pozitivna energija kod igrača što me posebno raduje", rekao je Nikolić i dodao:.

"Dolazi nam protivnik koji ima bod više od nas, koji je jako motivisan, praćen velikim brojem svojih navijača i koji je u usponu. Klub sa novom upravom i velikim poletom, mnogo novih igrača od kojih nekolicina izuzetno kvalitetnih internacionalaca i naravno sjajnim trenerom koji je moj dugogodišnji prijatelj".

On u subotu od 19 časova očekuje da njegov tim pokaže "pozitivnu reakciju".

"Očekujem jednu uzbudljivu utakmicu, ali iznad svega očekujem pozitivnu reakciju mojih igrača koja treba da donese kvalitet potreban za uspeh. Svu odgovornost za njihove tehničke greške, netačne pasove i promašene šanse, preuzimam potpuno na sebe. Jedino ne prihvatam i nikada neću prihvatiti da ne trče i ne ulože maksimalne fizičke i mentalne napore kako bi došli do pobede", rekao je u dahu i dodao:

"Siguran sam da će sutra tako i biti. Ne očekujem ni malo laku utakmicu, naprotiv očekujem da će nam biti teško jer svedoci smo da u dosadašnjem toku šampionata niko do bodova nije lako došao bez obzira na ime protivnika ili teren na kome se igralo".

Vojvodina - Donji Srem 0:0. Voždovac - Vojvodina 1:1. Vojvodina - Spartak 1:0. Čukarički - Vojvodina 0:0.

Da li je vreme da Voša konačno odigra onako kako njeni navijači očekuju, u stilu "Ćiribu, ćiriba, igra Voša kao Barsa"?

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...