Press / Dnevnik: A sada misli ka Tiraspolju

A sada misli ka Tiraspolju27.08.2013. 11:52

Dnevnik(2)
V

ojvođanski derbi verovatno nije ispunio očekivanja ljubitelja fudbala u Novom Sadu. Igra nije bila na nivou one koju su, s pravom, očekivali navijači na “Karađorđu”. Ali je susret, barem što se simpatizera Vojvodine tiče, završen uz aplauze. Spartak se borio, većim delom susreta uspešno branio, ali nije uspeo da sačuva svoju mrežu - Novosađani su pobedili, a jedini gol na meču postigao je Petar Škuletić u nadonkadi vremena.

Imala je Vojvodina inicijativu tokom gotovo svih 90 minuta utakmice. Međutim, malo su pravih, stopostotnih prilika stvorili Novosađani, pa su Subotičani dosta lako kontrolisali rezultat. I stigli da, u nekoliko navrata, posebno početkom drugog poluvremena, zaprete golu ponovo veoma dobrog Mateja Delača.

- Imali smo punu inicijativu skoro 90 minuta, ako se u obzir uzmu i nadoknade vremena kojih je bilo dosta - rekao je Marko Nikolić, šef stručnog štaba Vojvodine. - Stvorili smo i nekoliko šansi, a sudija, koji je dobro odradio posao, u dva navrata mogao je da dosudi penal, odnosno indirektan udarac na neka dva metra od gola Subotičana. Meč nije bio jednostavan za suđenje i mislim da je arbitar uspeo da iskontroliše situaciju na terenu.

Trener Spartaka Petar Kurćubić rekao je da, prvi put u karijeri, ne želi da čestita rivalu na pobedi, zbog neizbacivanja lopte u aut Novosađana kada je Valdimir Kovačević, fudbaler iz Subotice, ostao da leži na zemlji. Iz te akcije Vojvodina je i postigla jedini gol, a zanimljivo je da je Kovačević u nastavku ustao i pokušao da se vrati u odbranu.

- Sticajem okolnosti imao sam u rukama pre nekoliko dana papir iz UEFA u kome se ne prepopručuje igračima da izbacuju loptu u aut u trenucima kada to neko traži zbog povrede - rekao je Nikolić. - Pravo da prekine igru jedini ima arbitar. Čestitam mojim igračima što su do poslednjeg trenutka verovali da će postići gol i nagrađeni smo pogotkom Škuletića u zaustavnom vremenu.

Vojvođanski derbi brzo je otišao u arhivu, a misli Novosađana okrenute su ka četvrtku i revanš susretu baraža za plaj-of Lige Evrope, u kojem ih u Tiraspolju čeka duel sa Šerifom. Iako je Vojvodina imala 47 minuta igrača više u novosadskoj utakmici, na kraju je bilo 1:1 i, ako je suditi po kladionicama, moldavski tim je favorit za prolazak u grupnu fazu Lige Evrope.

Juče su crveno-beli tokom prepodneva bili u šetnji na Iriškom Vencu, što je bila neka vrsta treninga oporavka. Očigledno je da trener Nikolić želi da njegovi igrači hladnih glava dočekaju najvažniji meč u svojim karijerama i da budu spremni da pruže i više od maksimuma kako bi se Vojvodina pronašla u biranom, evropskom društvu.

U utorak u 19 časova igrači Vojvodine odradiće trening u FC “Vujadin Boškov”, a rano ujutro, u sredu, odlaze na aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu, odakle će, preko Ukrajine, otići za Tiraspolj. Duel Šerif - Vojvodina igra se u četvrtak, od 19 časova po našem vremenu.


TV prenos još neizvestan

Navijače Vojvodine sigurno najviše zanima informacija da li će RTV prenositi utakmicu iz Tiraspolja. Pozvali smo tim povodom Slobodana Arežinu, direktora i v.d. glavnog i odgovornog urednika TV Novi Sad, koji je rekao:

- Još uvek nemamo preciznu informaciju da li ćemo uspeti da obezbedimo TV prenos iz Moldavije. Činimo sve što je u našoj mogućnosti da obezbedimo sliku s utakmice, ulažemo veliki trud i napor, ali još uvek ne mogu da potvrdim da će prenosa biti.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...