Press / Dnevnik: O Šerifu se, ipak, razmišljalo

O Šerifu se, ipak, razmišljalo19.08.2013. 11:17

Dnevnik(0)
U

prve dve utakmice u novom šampionatu, činilo se da fudbaleri Vojvodine mogu da ostvare puno bolji skor od dva remija.

Ipak, Donji Srem (0:0) i Voždovac (1:1) otkinuli su po bod favorizovanim crveno-belima, što je donekle moglo i da se očekuje pred ovonedeljnu prvu od dve utakmice sezone s moldavskim Šerifom za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

I dok su protiv ekipe iz Pećinaca stvorili i promašili puno sjajnih prilika, u utakmici sa “zmajevima” na stadionu Obilića na beogradskom Vračaru, pravih šansi gotovo da i nije bilo. Tek kada je u subotnjem meču kapiten Stojan Vranješ centrirao na glavu Enveru Alivodiću, a ovaj se fino namestio i pogodio desni donji ugao, Vojvodina je odškrinula vrata pobede. Međutim, umesto da budu tim koji diktira igru, Novosađani su prepustili inicijativu domaćinu i to im se osvetilo u 80. minutu. Veliku grešku napravio je do tog trenutka pouzdani Igor Đurić, prosto dodao loptu Sekuliću koji je, ne čekajući ni trena, uposlio rezervistu Adama Marušića u odličnoj prilici, a ovom nije bilo teško da postavi konačan rezultat od 1:1.

- Odigrali smo ispod svakog nivoa, sigurno najlošije od početka sezone - iskren je bio Miroslav Vulićević, desni bek crveno-belih. - Hteli mi to da priznamo ili ne, dueli sa Šerifom od kojih je prvi na programu već u četvrtak, sada su nam prioritet i ne možemo da ih izbacimo iz glava. U prvenstvu imamo prostora da ispravljamo propuste, u Ligi Evrope ih nema, pa je rezumljivo što razmišljamo o evropskim izazovima. Utakmica na Vračaru odigrana je u skromnom ambijentu, po pretoplom vremenu i po tvrdom i yombastom terenu. On je, očigledno, više pogodovao Voždovcu, a mi se nismo najbolje snašli po toj neravnoj podlozi koja ne odgovara superligaškim uslovima. Sve to nas ne opravdava i, naravno, moraćemo da se podignemo u sledećim prvenstvenim utakmicama.

U ekipi Vojvodine debitovao je Simon Vukčević, najnovije pojačanje, ali je kod njega, uz nesporno znanje, bilo vidljivo da nije uigran s ostatkom tima i da nema snage za svih 90 minuta. Trener Marko Nikolić u danima koji prethode duelu s prvakom Moldavije, imaće zadatak da proceni koji igrači jesu u najboljoj formi. Tu, pre svega, mislimo na to da li će u manevru meč početi Marko Poletanović ili Simon Vukčević, odnosno da li će u napadu biti Andrija Kaluđerović (kao na Vračaru) ili do sada standardni Petar Škuletić.


Kapiten

Ne malo iznenađenje za neobaveštene među oko 400 gledalaca na stadionu Obilića, izazvala je činjenica da je Novosađane u duelu s Voždovcem kao kapiten predvodio Stojan Vranješ, iako je na terenu bio i standardni nosilac trake Miroslav Vulićević.

Saznali smo da, pošto se Vojvodina pridružila kašnjenju mečeva od pet minuta, među crveno-belima nisu želeli da time ugroze Vulićevića koji bi odmah zaradio žuti karton i morao bi pod pritiskom da igra meč. Ovako, javnu opomenu dobio je Vranješ, inače igrač koji važi za mirnog i nije sklon dobijanju kartona.


Od utorka ulaznice za Šerif

Od utorka će na blagajni stadiona “Karađorđe” moći da se kupe ulaznice za prvu utakmicu plej-ofa Lige Evrope, između Vojvodine i Šerifa iz Moldavije. Da podsetimo, ovaj susret na programu je u četvrtak, 22. avgusta, od 20.30 časova.

Ulaznice za tribine prodavaće se po sledećim cenama: zapad (centralni deo) - 700 dinara, zapad (bočni delovi) - 500 dinara, istok - 500 dinara, jugo-istok (ispod semafora) - 400 dinara i sever - 200 dinara. Karte će moći da se nabave u utorak i sredu od 10 do 18 časova, dok će se na dan utakmice, u četvrtak, prodavati od 10 do 20.30 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...