Press / Mondo: Tako se igra fudbal! Voša izbacila Bursu!

Tako se igra fudbal! Voša izbacila Bursu!08.08.2013. 21:45

Mondo(4)
U

morni od evropskih posrtanja i poraza Partizana i Crvene zvezde, ljubitelji fudbala u Srbiji dobili su u četvrtak veliki razlog za zadovoljstvo i optimizam:

Vojvodina je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisala Bursu, pobedom u gostima 3:0!

Nakon novosadskih 2:2, ekipa Marka Nikolića ostvarila je plan i trijumfom pred 25.000 gledalaca ispisala klupsku istoriju!

Strelci golova za mirne, organizovane i disciplinovane Novosađane bili su Abubakar Oumaru u 10, Stojan Vranješ u 29. i Andrija Kaluđerović u 83. minutu!

"Lale" su se uspehom u dvomeču sa favorizovanim i bogatijim rivalom iz Turske plasirale u baraž za popunu grupa Lige Evrope. Ime protivnika saznaće u petak i već sada je jedno sigurno - neće se uplašiti, ko god da sledeći dolazi na "Karađorđe"!

Tim Marka Nikolića odigrao je taktički perfektno, koristivši greške protivnika i sprečavajući bivše igrače velikih klubova (Milana, na primer) da više od jednom ozbiljno zaprete Mateju Delaču.

I kada se to dogodilo, sredinom drugog poluvremena, talentovani golman je spretno reagovao i šut Stanislava Šestaka sa pet metara usmerio ka prečki.

Voša je povela golom Abubakara iz kornera, posle dobrog prodora Petra Škuletića. Duplirala je prednost nakon prodora strelca po levoj strani i mirne reakcije Stojana Vranješa.

Poslednji gol na meču postigao je Andrija Kaluđerović, u 83. minutu.

Novosađani su u šest ovosezonskih međunarodnih utakmica dokazali da se u Srbiji ipak igra fudbal. Bolji u Novom Sadu nego u Beogradu.

U dvomečima sa Hibernijansom (Malta), Honvedom (Mađarska) i Bursasporom ostvarili su pet pobeda, uz samo jedan, nesrećni, remi i gol razliku 17:6!

Poređenja radi, Partizan i Crvena zvezda su u sedam utakmica ove sezone zajedno postigli pet, a primili sedam. Crno-beli nijednom nisu pobedili, a crveno-beli (do četvrtka uveče) samo u prvom okršaju sa islandskim IBV-om.

Uskoro opširnije...

PRATITE TOK MEČA NA MONDU:

KRAJ!

86' - "Lale" ne staju! Alivodić je neuspešno pokušao da postigne i četvrti gol za svoj tim! Promašio je.

83' GOOOOOOLLLLL! 3:0 za Vojvodinu! Andrija Kaluđerović rešio je pitanje pobednika u 83. minutu, iskoristivši centaršut Nemanje Radoje sa desne strane!

72' - Šansa i za Bursu. Posle centaršuta Batalje, Okan Deniz šutira preko gola.

70' - Velika prilika za Vojvodinu! Kaluđerović je sa desne strane proigrao Vranješa, ali je ofanzivni vezista šutirao u Freja...

69' - Izmena u oba tima. Abubakar napušta teren i menja ga Andrija Kaluđerović. Za Bursu je zaigrao Okan Deniz.

62' - Opasni napadi Burse. Taivo centrira sa desne strane, ali Šestak ne uspeva da još jednom uputi udarac iz kaznenog prostora.

60 ' - Izmena u redovima Voše. Izlazi Škuletić, ulazi Tumbasević. Sada će, najverovatnije, Abubakar biti najistureniji napadač "lala".

59 - Velika prilika za domaće i sjajna odbrana Delača! Šestak pogađa prečku sa ivice peterca! U nastavku akcije je još jednom pokušao, ali je golman Novosađana bio priseban! Leković se posle tih prilika požalio na povredu.

55' - Žuti karton za nervoznog Tunčaja. Domaći su imali priliku da zaprete iz slobodnog udarca, ali je Batalja prebacio gol.

50' - Pritisak domaćih. Stanislav Šestak juriša ka golu Novosađana, ali je odbrana "lala" za sada prisebna. Intervenišu Trajković, Vulićević, Đurić...

46' - Još jedna izmena u domaćem timu. Izašao je Pinto, ušao Tunčaj, takođe napadač.

POLUVREME

43' - Vezista domaćih Batalja pokušava iz slobodnog udaraca sa oko 25 metara, ali Delač mirno hvata loptu.

41' - Žuti karton za napadača domaćih Stanisalva Šestaka. Grubo je faulirao Abubakara.

39' - Domaći navijači nepotrebno traže penal. Rezervista Enel pao je preko Vulićevića, posle čega se defanzivac "lala" dokopao lopte i mirno smirio napad rivala.

35' - Prva izmena u domaćem timu. Izlazi zadnji vezni Samil Činaz, a ulazi napadač Enel Unal.

32' - Prilika za Bursu posle kornera, ali Stanislav Šestak šalje loptu preko gola.

29' - GOOOOOOOOLL! 2:0 ZA VOJVODINU! Abubakar Oumaru protrčao je po levoj strani, dodao loptu do Stojana Vranješa, koji je uz neuspelu intervenciju štopera domaćih Ozturka poslao iza leđa Sebastijana Freja! Voša ima "u džepu" bar produžetke!

25' - Delač ponovo interveniše! Šutirao je Batalja sa pet, šest metara iskosa sa desne strane, ali je golman "lala" bio spreman. Potom je Taivo centrirao iz "slobodnjaka", ali je Škuletić požrtvovano, glavom, izbio loptu u korner.

22' - Ponovo prilika za Vošu! I ponovo posle kornera! Centrirao je Poletanović, Abubakar ponovo glavom zahvatio loptu, ali je Frej spasio svoj gol.

20' - Ozbiljan pokušaj domaćih, ali je Delač bio pribran. Taivo je pokušao da iz "slobodnjaka" sa velike udaljenosti iznenadi golmana Novosađana, ali je on smireno izboksovao loptu koja je išla u okvir gola

16' - Abubakar je izbegao ofsajd zamku, ali nije šutirao ka golu Francuza. To je učinio Alivodić, ali nije bio precizan sa daljine.

14' - Voša deluje smireno. Domaći sve nervozniji.

10' - GOOOOOL!!! Vojvodina vodi! Abubakar Oumaru iskoristio je centaršut i posle gužve u kaznenom prostoru glavom savladao Sebastijana Freja! Centrirao je Stojan Vranješ.

9' - Prva prilika za "lale"! Petar Škuletić protrčao je po desnoj strani, uputio centaršut po zemlji, a Sener Ozbajrakli izbacio loptu u korner.

VOJVODINA: Delač - Vulićević, Đurić, Trajković, Leković - Radoja, Poletanović - Alivodić, Vranješ, Oumaru - Škuletić (od 60' Tumbasević).

BURSA: Frej - Siveli, Taivo, Ozbajrakli, Ozturk, Činaz (od 35' Unaj) , Batalja, Jildirim, Kiraz, Šestak, Pinto (od 46' Tunčaj)

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...