Press / Večernje novosti: Nikolić: Misija nije nemoguća!

Nikolić: Misija nije nemoguća!07.08.2013. 10:05

Večernje novosti(0)
R

EVANŠ u Bursi, čini se, “nemoguća misija”, ali fudbaleri Vojvodine ne razmišljaju u tom pravcu. Naprotiv. Novosađani danas kreću put Turske, gde će sutra sa Bursasporom da se odmere u drugom kvalifikacionom meču za Ligu Evrope i tu utakmicu doživljavaju kao nastavak remija (2:2) sa “Karađorđa”.

To potvrđuje Marko Nikolić, trener novosadskog superligaša, koji u prvi plan ističe adute njegovih izabranika, zajedništvo, disciplinu, želju, sjajnu fizičku pripremljenost, ambijent u kojem rade, određen kvalitet igre...

- Rekao sam posle prve utakmice i stojim iza toga: ništa još nije gotovo. Naprotiv. Vidimo našu šansu ali znamo da nas čeka mnogo dobar protivnik u šta smo se uverili na našem terenu. Međutim, naši igrači su upoznali rivala po mestu u timu i svakako da nas čeka težak meč. Bursaspor je domaćin, ima vatrene navijače, prednost u remiju sa dva postignuta gola... Čini se kao “nemoguća misija”, ali ne mislim tako. Hoćemo podvig da uvedemo Vojvodinu u poslednje kolo kvalifikacija. Zato ćemo da učinimo sve da na terenu to i ostvarimo - ističe Nikolić.

Novosađani će, izvesno je, u Turskoj nastupiti u najjačem sastavu, jer nemaju problem sa kaznama, niti sa povredama fudbalera. Kao kvalitete svog tima, Nikolić pored nabrojanih konstatacija, iznosi i činjencu da su Novosađani za dva meseca uspeli da postanu dobar tim.

- Imamo samopouzdanje, sportsku drskost, mnogo dobar radni ambijent i to je, priznaćete, ne mali broj kvaliteta. Svakako, u duelu sa rivalom kao što je Bursa, potrebno je imati i dobar splet raznih faktora, kao što je sreća, ali i ona mora da se na terenu zasluži. Nama je važno da nas domaćin ne izbaci iz našeg ritma i da budemo još bolji - objašnjava Nikolić.

U tom smeru, novosadski strateg ističe i vrednosti Bursaspora, tima koji je pripreman za učešće u najelitnijem evropskom takmičenju.

- Jeste Bursaspor veliki protivnik, ali i Vojvodina je dobar tim, jer cenimo sebe. Jedina istina je na terenu i tamo će se i videti. Imamo novih 90 minuta i naravno da je naš cilj da pokušamo da pobedimo. Možda je i lakše igrati u gostima nego “kod kuće”, što zvuči kao paradoks, jer iz jedne vrste rasterećenja moramo da probamo sve da učinimo - zaključio je Nikolić.


VRANjEŠ: IDEMO DA POBEDIMO

STOJAN Vranješ, “poslovođa” Vojvodine, naglašava da je sutrašnji rival analiziran.

- Znamo ih, a znamo i nas - kaže Vranješ. - Jasno nam je gde štima i šta je dobro, a naročito gde su nam greške. Ako ćemo dalje, moramo da pobedimo i to sve govori. Imamo pobednički mentalitet i smatram da ne bi bilo iznenađenje da prođemo dalje. Idemo u Tursku da pobedimo.


IZ AVIONA U AUTOBUS

FUDBALERI Vojvodine danas u jutarnjim časovima sa aerodroma “Nikola Tesla” putuju za Istanbul, a odatle u Bursu, autobusom. Juče su odradili dva treninga na terenima fudbalskog centra “Vujadin Boškov”, a danas će trenirati u 19.30 na terenu stadiona “Ataturk”, u terminu odigravanja sutrašnje utakmice sa Bursasporom.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...