Press / Dnevnik: Nikolić može da računa na sve raspoložive snage

Nikolić može da računa na sve raspoložive snage06.08.2013. 23:15

Dnevnik(1)
P

red fudbalerima Vojvodine u četvrtak je izuzetno težak zadatak u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Posle 2:2 u Novom Sadu, očekuje ih revanš sa Bursasporom, ekipom pravljenom za Ligu šampiona i timom koji ima godišnji budžet od oko 50 miliona dolara.

Po rezultatu iz prve utakmice, a onda i po sastavu ekipe, jasno je da je turski predstavnik favorit za prolazak u plej-of, što ne znači da su se Novosađani unapred predali.

Naprotiv!

S povratkom Bojana Nastića, koji je odradio dva meča suspenzije zbog crvenog kartona u meču s Honvedom, trener Marko Nikolić na raspolaganju ima sve igrače i moći će sutra u Bursi na teren da izvede najjači tim. Imali smo priliku da posmatramo nekoliko poslednjih treninga pred polazak za Tursku i, utisak je, Novosađani kuju smele planove i žele da iznenade domaćina.

Jasno je da će se Bursaspor osloniti na iskustvo i kvalitet argentinskog dvojca na sredini terena Batalje i Belušija, ali je izvesno da će gosti iz Srbije uigravanim presingom na plejmejkere rivala pokušati da ih onemoguće. Vojvodinu krasi zajedništvo u igri, želja da nastupe u stilu iz romana Tri musketara “svi za jednog, jedan za sve” i, kada je tako, nemoguće stvari postaju neretko deo realnosti.

- Gol koji je postigao Miroslav Vulićević u prvoj utakmici postiže se jednom u deset godina - rekao je Petar Škuletić, najistureniji igrač u napadu. - To svedoči o tome da golman Sebastijan Frej, iako veliko ime, nije bezgrešan i da postoje načini da ga ponovo savladamo. Žao mi je što u prvoj utakmici u tome nisam uspeo, posebno u onoj situaciji kada je lopta pogodila jednog odbrambenog igrača u leđa i nije odsela u mreži, a već sam je video tamo. Dobro, možda mi se vrati golom u Bursi... Ne bih imao ništa protiv!

Danas je velika toplota bila protiv igrača iz Novog Sada, ali su je oni junački izdržali, ne prekidajući trening. Pre toga su odgledali snimak prvog duela s turskim predstavnikom i nastojali da još jednom uoče mane u njegovoj igri. Vojvodina treba danas pre podne da stigne u Bursu, a u večernjem terminu da održi trening.

Utakmica je na programu u četvrtak, od 19.30 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...