Press / Večernje novosti: Mađari strepe od Oumarua

Mađari strepe od Oumarua17.07.2013. 07:51

Večernje novosti(0)
"

Skeneri" na obe strane. Pred prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem Vojvodina u četvrtak na "Karađorđu" dočekuje predstavnika Mađarske Honved, "obaveštajne službe" rade na prikupljanju informacija o kvalitetu oba rivala.

Radoje Smiljanić, saradnik šefa struke Novosađana Marka Nikolića, gledao je u Budimpešti ubedljivu pobedu Honveda nad Čelikom iz Nikšića (9:0). Pored toga, dobavljen je i video-materijal sa snimcima nekoliko utakmica Mađara iz prolećnog šampionata.

Strateg Novosađana Nikolić ne želi da se upušta u detaljne javne analize mogućnosti Honveda, posebno ne posle visoke pobede "armejaca" u prethodnom duelu s Crnogorcima.

- Oni su posle te dve utakmice u prvom krugu dobili sliku o sebi - kaže Nikolić. - S druge strane, i mi imamo kvalitetnu sliku o nama, i o kvalitetima i nedostacima. Dobili smo predstavu o njihovoj pobedi i pored toga gledali smo snimke s nekoliko njihovih utakmica u finišu prvenstva. Mislim da su nam ti video-materijali više poslužili i ocena je da su dobra ekipa koja zna da organizuje odbranu. Uočene nedostatke, o kojima ne bih govorio, pokušaćemo da iskoristimo, da nametnemo naš kvalitet i da dođemo do željenog rezultata.

Novosađani će protiv Honveda morati da pruže mnogo bolju partiju nego u revanšu s Hibernijansom, jer je reč o mnogo jačem rivalu. Mađare pak brine nastup Abubakara Oumarua, najboljeg strelca Novosađana, i ako je suditi prema napisima u sportskoj štampi naših severnih suseda, fokusirani su na pronalaženje načina kako da ga zaustave.


NAVIJAČI

Vojvodina, prema najavama iz Budimpešte, u četvrtak može da očekuje veliki broj navijača Honveda na "Karađorđu". Marketing kluba brzo je reagovao, izašao u srce grada i postavio nekoliko informativnih pultova na kojima se deli propagandni materijal i prodaju navijački rekviziti.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...