Press / Kapiten.rs: Nikolić: Sledi ono što smo svi jedva čekali - teren

Nikolić: Sledi ono što smo svi jedva čekali - teren17.06.2013. 12:42

Kapiten.rs(2)
Š

ef stručnog štaba Novosađana danas je izvršio prozivku igrača u FC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, gde će biti obavljen prvi trening u sklopu priprema za novu sezonu.

- Danas krećemo sa radom u FC “Vujadin Boškov“ i to je ono što smo svi jedva čekali – da sve tehničke stvari padnu u drugi plan, a da u prvi plan izbije teren, jer to je ono što mi treneri, kao i igrači, najviše volimo. Danas ćemo imati jedan trening, sutra će čitav dan biti posvećen lekarskim pregledima, merenjima i testiranjima, a u sredu ujutru se selimo na Zlatibor, gde ćemo ostati 10 dana i odigrati dve utakmice 26. i 29. juna. Druga utakmica će se odigrati u jutarnjim satima i posle nje ćemo se vratiti u Novi Sad. Igrači će u nedelju imati slobodno, a onda počinjemo da se pripremamo za prvu utakmicu u Evropi, koju igramo četvrtog jula. Protivnika ćemo saznati za vreme našeg boravka na Zlatiboru – kaže Nikolić.

Trener Vojvodine odredio je spisak igrača na koje računa za novu sezonu.

- Fiero i Abubakar su pre dva-tri dana igrali utakmice za svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, paFK Vojvodina su dobili produženi odmor do 24. juna. Radoja i Poletanović su bili sa mladom reprezentacijom Srbije i oni će se pojaviti sutra na lekarskim pregledima. Svi ostali danas su se pojavili u Veterniku i krećemo da radimo – kaže Nikolić.

Glavna tema u vezi sa FK Vojvodina i dalje je iznenadna smrt predsednika kluba Ratka Butorovića, koji je bio najzaslužniji za stabilno funkcionisanje novosadskog superligaša u proteklih šest i po godina. Iako su igrači vrlo pogođeni njegovom smrću, Marko Nikolić smatra da moraju da pronađu motiv za dobar i kvalitetan rad.

- Svi u klubu su još uvek pod uticajem tog događaja. Delimično čak i ja, s obzirom na to da sam bio u kontaktu sa pokojnim predsednikom u njegovim poslednjim satima života. Međutim, život ide dalje i moramo se okrenuti terenu i pripremama. Osnovni cilj ovih priprema jeste da stvorimo dobar ambijent, što podrazumeva rad, disciplinu, ali i zadovoljstvo i na tome ćemo raditi već od prvog dana. Insistiraćemo na tome da fudbaleri Vojvodine doživljavaju FC “Vujadin Boškov“ kao svoju kuću, da vole da dođu ovde, da jedva čekaju da prođu kroz onu kapiju na ulazu i da sa osmehom izvršavaju svoje obaveze. Takođe, apsolutno moraju da podnesu žrtvu koja je neophodna u poslu kojim se bavimo. Svi mi iz fudbala imamo privilegiju što smo jedni od retkih ljudi koji žive od onoga što najviše vole da rade. Tu privilegiju ne može da zasluži svako i toga moramo biti svesni – rekao je Nikolić.

Sportski direktor Vojvodine Saša Drakulić napomenuo je da bi prva pojačanja u ovom prelaznom roku mogla da stignu u naredna dva-tri dana.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...