Press / Kapiten.rs: Butorović: Svi preduslovi su stvoreni - jasno i glasno, cilj je prvo mesto!

Butorović: Svi preduslovi su stvoreni - jasno i glasno, cilj je prvo mesto!31.05.2013. 23:48

Kapiten.rs(1)
N

a sednici Skupštine FK Vojvodina održane u utorak, predsednik kluba Ratko Butorović izjavio je da je cilj Novosađana u narednoj i svim sledećim sezonama – osvajanje titule šampiona Srbije.

O toku sednice Skupštine, novosadski klub je javnost obavestio preko svog zvaničnog sajta.

- Redovna sednica Skupštine FK Vojvodina održana je 28. maja 2013. u FC “Vujadin Boškov“, a članovi ovog najvišeg klupskog tela doneli su, nakon iscrpnih diskusija, nekoliko važnih odluka, koje će imati veliki uticaj na buduće funkcionisanje kluba.

U uvodnom izlaganju, predsednik kluba Ratko Butorović izvestio je članove najvišeg klupskog organa o činjenici da je FK Vojvodina preteča u pokretanju mnogih pozitivnih stvari u srpskom fudbalu, kako za zaštitu prava naše dece, tako i za regularnost takmičenja, kao i za neravnopravan odnos između klubova u Srbiji.

Konkretno, Vojvodina je prva pokrenula borbu protiv “robovlasničkih“ menadžerskih ugovora, a u toj borbi, nažalost, nije podržana od bilo kojeg kluba ili drugih organa. Mi smo na sudu tu borbu dobili. Borba je još uvek u toku i od nje nećemo odustati.

FK Vojvodina je prvi u našoj zemlji pokrenuo problem oko plaćanja PDV-a na ino-transfere igrača. Dobili smo velikuFK Vojvodina-zvaničan logo pomoć od FSS u naporima da se ovaj problem reši, ali i ovde se pojavljuje neravnopravnost među klubovima. Neki klubovi po istom osnovu, neplaćanje PDV-a na ino-transfere, duguju državi između 12 i 20 miliona evra, a samo je protiv predsednika FK Vojvodina podnesena krivična prijava za utaju poreza na osnovu neplaćenog PDV-a na ino-transfere u iznosu od 1,25 miliona evra.

Morate priznati da je razlika između jedan milion evra i 20 miliona evra ogromna. Gde je pravda, pitamo se. Samo je protiv predsednika Butorovića podnesena krivična prijava, a šta je sa drugima? Pitamo se, kako tretirate fudbalere: kao robu, dobra ili…? Smatramo da se ne može raditi na osnovu nečijih mišljenja, već isključivo na osnovu zakona Republike Srbije.

Ni u jednoj zemlji ne plaća se PDV na ino-transfere, čak to ne plaća nijedan sportski klub u Srbiji. Naravno, osim FK Vojvodina…

Domaći fudbalSportska akademija FK Vojvodina je po svemu prva na Balkanu, a cilj kluba je da otvaranjem sportske akademije svi igrači Vojvodine moraju da završe školu, odnosno da se obrazuju i edukuju, kako bi nakon završenih karijera mogli da nastave normalan život.

Red, rad i disciplina su siguran recept za uspeh. Naša sportska akademija radi na principima svetskih obrazovno-sportskih institucija takve vrste. Pored rada na terenu, obezbeđujemo kvalitetan smeštaj, ishranu i medicinsku negu. Od polaznika tražimo isključivo veliku disciplinu.

Vojvodina je prvi klub u Srbiji koji regularno traži registraciju svog “B“ tima. I ovde je za nas primarna briga o svojoj deci i unapređenju srpskog fudbala.

Mi vodimo brigu o deci koja su kod nas po 10-12 godina. Najlakše bi bilo sada, kada nam je ’94. godište izlazno, poslati ihfudbal u klubove van Novog Sada. Niko ne razmišlja o tome da bi tim potezom poremetili ritam njihovih života i negativno uticali na njihov razvoj, jer kad promene sredinu, napuste roditelje, škole i devojke, postoje veliki izgledi da ih izgubimo, a njihove karijere se završe pre nego što i počnu. Mi to nećemo uraditi i zato molimo da nam se omogući registracija “B“ tima. Ne tražimo to samo za sebe. Neka to novi pravilnik FSS omogući svim klubovima, pa ukoliko finansijski mogu da izdrže, imaće “B“ tim, a ukoliko ne mogu, neće.

Da ne bi bilo zabune, naš “B“ tim ne bi imao prava da se takmiči u Kupu Srbije, niti da igra u Jelen Superligi.

Da li je normalnije ovo što mi predlažemo ili otvaranje nekakvih “filijala“? Pitamo se koja je to regularnost, kada se, na primer, filijala Partizana FK Teleoptik sastane sa istim tim Partizanom u četvrtfinalu Kupa.

FK VojvodinaRadovi na stadionu “Karađorđe“, uz veliku pomoć Grada Novog Sada, počeli su i vrlo brzo dobićemo moderan stadion.

Mnogi se pitaju i vrlo su zainteresovani za to kakav je sporazum napravljen između Grada i FK Vojvodina u vezi sa rekonstrukcijom stadiona. Odgovorićemo vam: Grad finansira kompletne grube građevinske radove, a FK Vojvodina finansira sve fine unutrašnje radove. Moramo pitati i ujedno zaključiti: zašto je bitno ko i koliko daje? Bitno je samo jedno, a to je da FK Vojvodina i Grad Novi Sad dobijaju moderan stadion.

FC “Vujadin Boškov“, jedan od najmodernijih u Evropi i sa svim prethodno navedenim, postavlja Vojvodinu rame uz rame sa najvećim evropskim klubovima. Ovim zaokružujemo organizacionu i infrastrukturnu priču i jedino nam preostaje da moramo da radimo po najvišim evropskim standardima, kao svaki veliki klub – navodi se na sajtu FK Vojvodina.

Najupečatljiviji utisak na prisutne ostavila je poslednja rečenica Butorovića, na pitanje novinara šta očekuje od sledeće sezone.

- Nema više odgovora tipa “stremimo ka najvišim ciljevima“. Gospodo, svi uslovi su stvoreni da FK Vojvodina za sve naredne sezone koje su pred nama mora jasno i glasno da kaže: idemo na prvo mesto, to nam je cilj! Idemo na osvajanje Kupa, to nam je cilj. Što duže u Evropi i ulazak u grupnu fazu takmičenja, to nam je cilj. Moramo svi u klubu da verujemo u te ciljeve, od čistačice, pa do predsednika. Ko nije spreman na sve ovo, nije mu mesto u Vojvodini – izjavio je Butorović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...