Press / Večernje novosti: Vignjević pohvalio mlade igrače Vojvodine

Vignjević pohvalio mlade igrače Vojvodine16.05.2013. 13:13

Večernje novosti(0)
T

AKMIČARSKA draž posle neuspeha u kupu je izgubljena, ali ostaje da se vidi hoće li fudbaleri Vojvodine imati motiva da u preostalim mečevima do kraja šampionata sezonu završe u skladu sa, kako ističu, renomeom kluba. Namera stručnog štaba novosadskog superligaša je da se ostvari maksimalan učinak, s obzirom na to da je prvi ispit posle Jagodine položen pobedom u Novom Pazaru i pored činjenice da je Vojvodina igrala sa potpuno izmenjenim timom.

Nebojša Vignjević, novosadski strateg, naglasio je da su mlađi igrači kojima je ukazao poverenje iskoristili šansu.

- Fudbaleri s manjom minutažom i, naravno, naši mlađi igrači bili su puni želje za dokazivanjem i iskoristili su priliku koja im je ukazana - potvrđuje Vignjević. - Jasno je da smo i do sada računali na sve fudbalere u prvom pogonu i manje-više su svi imali šansu, kako na treninzima, prijateljskim mečevima, tako i u takmičarskim utakmicama. Takođe, jasno je da nema potrebe za velikim pritiskom i velikim očekivanjima u predstojećim utakmicama kad su u pitanju mlađi fudbaleri. U tim duelima, mi nemamo takmičarski značaj za razliku od rivala, ali zna se da moramo da odigramo najbolje što možemo.

Trener Vojvodine naglašava da će do kraja šampionata koristiti sličan recept, ali i da će za svaki meč biti odrađena posebna priprema. Tako su juče fudbaleri Vojvodine bili gosti u Bačkom Gradištu gde su odigrali revijalni meč sa imenjakom, Vojvodinom, koja je obeležila jubilej od 100 godina postojanja. Novosađani su nastupili u punom sastavu, a šansu su dobili svi igrači osim kapitena Miroslava Vulićevića, Nemanje Radoje i Abubakara Oumarua.

- Njih trojica su bili non-stop na terenu i imaju dobar učinak, tako da su zaslužili pauzu na prijateljskom meču. U narednim duelima, svakako, igraćemo u kombinovanom sastavu, a računam na sve igrače, s obzirom na to da nema povređenih. U subotu neće igrati Aleksandar Katai koji je prinuđen da pravi “karton pauzu”, dok ostali konkurišu za tim. Takođe, zna se da neki nisu igrali jer to nisu zaslužili, dok je na drugima da opravdaju šansu. U svakom slučaju, moramo igrati najbolje što možemo - zaključio je Vignjević.


KO ZASLUŽI – IGRAĆE

NOVOSAĐANI bi finiš šampionata, kako mnogi smatraju, mogli da iskoriste za veću minutažu za fudbalere koji će i naredne sezone nositi dres Vojvodine. Takođe, očekivanja su da će priliku dobiti mladi igrači, da se uigravaju za dogodine, s obzirom na to da je izlazak na evropsku scenu obezbeđen. Međutim, Nebojša Vignjević, trener Vojvodine, ističe da će igrati oni koji to zasluže.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...