Press / Večernje novosti: Remi na vojovođanskom derbiju

Remi na vojovođanskom derbiju20.04.2013. 21:02

Večernje novosti(0)
P

razne puške u vojvođanskom derbiju. Susret je završen bez golova, ali tome je razlog, pre svega, dekoncentracija fudbalera Hajduka, koji su propustili priliku da savladaju finalistu Kupa. Najzanimljiviji momenat utakmice se dogodio u 92. minutu, kada je Adamović pogodio stativu, pa su navijači „belih“ tužno ispratili kako dva dragocena boda plove niz kulski kanal ka Novom Sadu – 0:0.

Veliki pritisak Hajduka, koji se pojačavao kako se meč bližio kraju, doneo je tu idealnu šansu za pogodak koji sekund pre poslednjeg zvižduka sudije. Adamović je iskosa šutirao, lopta je prošla odličnog golmana Supića i pogodila stativu. Od nje se vratila u polje, do kapitena Lazara Veselinovića koji šutura, a sa gol-linije glavom je reagovao Vranješ i spasao svoj tim poraza.

Jedan od najznačajnijih trenutaka meča dogodio se u 15. minutu. Kapiten Vojvodine Vulićević je dobio drugi žuti karton zbog igranja rukom pa je morao u svlačionicu. Imao je Hajduk igrača više skoro 80 minuta, ali su Novosađani ipak postali jedini tim ovog proleća koji se iz Kule vraća bez primljenog gola!

Igrač više je doneo „viktoriju“ na polovini Vojvodine. Ređale su se prilike za domaćine, ali lopta jednostavno nije htela u gol. Navijači Hajduka mogu samo da nabrajaju šanse koje su propustili Adamović, Veselinović, Rusmir, Vuković...


MILANOVIĆ: ŽAL

- Pre utakmice bismo sigurno bili zadovoljni sa jednim bodom, ali imali smo igrača više, celo drugo poluvreme vršili pritisak, imali brojne prilike za gol, od kojih smo očekivali da će bar jedna završiti u mreži. Kada se sve sabere, ostaje žal za pobedom, ali citirao bih velikog Vujadina Boškova: „Sve je dobro dok se ne gubi“ - istakao je trener Hajduka Milanović.

VIGNjEVIĆ: SREĆA

- Zadovoljan sam bodom iz Kule, jer smo očekivali da će ovde biti teško. Znali smo da je Hajduk kvalitetna ekipa i sa istim brojem igrača na terenu bi bilo mnogo problema. Uspeli smo da izdržimo, junački, a imali smo i malo sreće u pojedinim trenucima - priznao je trener Vojvodine Vignjević.


HAJDUK - VOJVODINA 0:0
STADION: Gradski. Gledalaca: 2.500. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo) 8. Crveni karton: Vulićević (Vojvodina) u 11. minutu.

HAJDUK: Perić 7, Cvetković 7, Pekarić 7, Vuković 7, M. Veselinović 7, Ćulum 7, Sekulić 6,5 (80. Mirosavljev -), Rusmir 6,5 (69. Tošić -), Adamović 7, L. Veselinović 7, Kiš 6,5 (59. Obrovac -).

VOJVODINA: Supić 8, Aliivodić 7, Šušnjar - (25. Smiljanić 7), Mitošević 6,5 (80. Vranješ -), Nastić 6,5 Kosović 7, Poletanović 7, Deletić 6 (46. Radoja 7), Vulićević -, Đurić 7, Jokić 6,5.

Igrač utakmice: Nemanja Supić ( Vojvodina).

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...