Press / Mondo: Vojvodina ispala iz trke?

Vojvodina ispala iz trke?14.04.2013. 13:41

Mondo(0)
V

ojvodina na "Karađorđu" igrala 2:2 sa Slobodom Point i, kako stvari stoje, ispala iz dalje trke za prvo mesto.

Posle pobede protiv Partizana u Beogradu (2:1) u prošlom kolu, fudbaleri Vojvodine ponadali su se da bi mogli da se umešaju u trku za titulu, međutim, nisu uspeli da ponove odlično izdanje i na svom terenu savladuju užičku Slobodu Point.

Novosađani su poveli posle prelepe akcije u 10. minutu i sedmog gola Envera Alivodića ove sezone, ali su gosti preokrenuli golovima Stojana Pilipovića u 31. i Jovice Vasilića u 52. minutu, a bod Voši doneo je Stojan Vranješ u 66.

Usledila je potpuna inicijativa domaćeg tima, ali je na golu Slobode odličan bio Dejan Ranković.

Tako će se, posle 23. kola Superlige, trka za titulu nastaviti opet između "večitih rivala" koji su ove subote bili sigurni. Partizan je i pored blede partije pobedio Javor u Ivanjici, dok je Crvena zvezda na "Markani" bila ubedljiva u duelu sa Spartak Zlatibor vodom.

Utakmica u Novom Sadu igrala se u večernjem terminu i privukla solidan broj gledalaca na tribine. Svi koji su došli imali su šta i da vide.

Pored četiri gola bilo je i puno šansi, posebno u prvom poluvremenu, a izdvojili su se pogoci Vojvodine.

U 10. minutu Aleksandar Katai je posle lepog driblinga proigrao Vladana Pavlovića, ovaj "podbo" loptu na drugu stativu, a tamo je udarcem glavom Enver Alivodić sproveo u gol. Bio je to njegov treći pogodak od kada je zimus stigao u Novi Sad iz Novog Pazara.

Na 1:1 izjednačio je Stojan Pilipović, udarcem iz trka posle lepo ostavljene lopte Predraga Ranđelovića.

Vojvodina je u ovom meču igrala bez suspendovanih Vulićevića i golmana Supića, dok je povreda udaljila sa terena Ađurua i Jokića, a zbog bolova u kolenu meč je sa klupe počeo Abubakar Oumaru.

Kamerunac je ušao u igru u drugom poluvremenu i uneo živost u igru svog tima, ali je Sloboda ta koja je u drugom delu meča prva postigla gol.

Bilo je to u 52. minutu, kada je kapiten Jovica Vasilić precizno šutirao sa ivice peterca po desnoj strani, posle dodavanja Ranđelovića, a pre nego što je Igor Đurić stigao da ga blokira.

Novo izjednačenje doneo je Stojan Vranješ sjajnim volej udarcem u 66. minutu, posle centaršuta Alivodića.

Prethodno je Katai mogao bolje da reaguje u kontranapadu svog tima, ali je umesto da doda u sredinu, šutirao iskosa sa leve strane pored dalje stative.

Isti igrač imao je odličnu priliku i u 69. minutu, međutim, odbranom se istakao Ranković. Golman Užičana bio je u prvom planu i u 77. minutu, kada ga je Stojan Vranješ sa samo četiri metra pogodio direktno u lice.

Poslednju šansu u meču imao je Katai, koji se okliznuo pa ga je posle dodavanja Alivodića lopta pogodila i otišla u pogrešnom smeru. A iza Kataija na udarac se spremao Oumaru...

Sloboda Point se sa ovim bodom vratila u trku za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok Novosađani sada mogu potpuno da se posvete revanš utakmici polufinala Kupa Srbije, u kojem u sredu u gostima brane 1:0 protiv OFK Beograda.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...