Press / Dnevnik: Vojvodina pobedila Donji Srem

Vojvodina pobedila Donji Srem10.04.2013. 10:28

Dnevnik(0)
F

udbaleri Vojvodine pobedili u prijateljskom meču Donji Srem 2:1 (0:1). Strelci: Babić u 56. i 88. za Novosađane, a Ristov u 2. minutu za klub iz Pećinaca.

VETERNIK: FC "Vujadin Boškov", gledalaca: 200, sudija: Gajdobranski (Novi Sad). Strelci: Babić u 56. i 88. minutu za Vojvodinu, a Ristov u 2. minutu za Donji Srem. Žuti kartoni: Vujačić i Nikolić (Vojvodina).

VOJVODINA: Žakula, Smiljanić, Nastić, Babić, Vujačić, Mitošević, Milinković Savić, Kosović, Deletić, Gaćinović, Šušnjar. Igrali su još: Kordić, Makarić, Nikolić, Jorgić, Ilić.

DONjI SREM: Kovačević, Lakičević, Zeljko, Prljević, Radišić, Milutinović, Košutić, Teofanov, Ristov, Milovanović, Urošević. Igrali su još: Belić, Terzić, Vukobrat, Zec, Škorić, Marčeta, Lukić, Gmizić.

U prijateljskom odmeravanju snaga kombinovanih sastava fudbalera Vojvodine i Donjeg Srema, više sreće, živaca i kvaliteta imali su domaći i slavili su pobedu posle rezultatskog preokreta.

Već u drugom minutu, posle kiksa odbrane Novosađana, Sremce je u vođstvo doveo Denis Ristov, a do odlaska na odmor domaći su mnogo kombinovali na sredini terena, ali bez rešenja u napadu.

Početkom drugog poluvremena izjednačila je Voša, a strelac je bio Srđan Babić glavom iz srca peterca, iskoristivši dobar ubačaj iz kornera. Usledili su zamalo neprecizni šutevi Kosovića i Makarića, ali se golaman Kovačević dobro držao. Imali su šansu Sremci da povedu sa bele tačke, ali je jedanaesterac koji je izveo Lukić, Žakula lagano odbranio.

Kazna za propuštenu priliku stigla je goste, a pobedu Vojvodini doneo je Srđan Babić, pošto je loptu upućenu iz kornera iz gužve u petercu sproveo u mrežu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...