Press / Dnevnik: Potvrditi ulogu favorita

Potvrditi ulogu favorita07.03.2013. 22:43

Dnevnik(0)
N

ajteže je u sportu pobeđivati u serijama i dobijati već dobijene utakmice. Upravo pred takvim zadatkom sutra u Borči biće fudbaleri Vojvodine, kojima će domaćin biti tim BSK-a koji se grčevito bori za opstanak u superligaškom društvu.

U sredu su Borčani kod kuće poraženi od Partizana (0:4) i sigurno je da će učiniti sve kako bi pokušali da iznenade crveno-bele, ne bi li makar malo olakšali situaciju u kojoj se nalaze. S druge strane, Vojvodina je ušla u prolećnu polusezonu s dve pobede i sasvim je sigurno da seriju želi da nastavi, kako bi nastavila trku s Crvenom zvezdom za drugo mesto na tabeli u Jelen Superligi i kako bi prvu polufinalnu utakmicu Kupa Srbije s OFK Beogradom u Novom Sadu (sreda, 13. mart, od 18 časova) dočekala u dobroj atmosferi i s velikom dozom samopouzdanja.

Prvi pomoćnik šefa stručnog štaba Vojvodine Nebojše Vignjevića ovog proleća je Saša Milanović, trener koji je tokom 2011. godine samostalno vodio ekipu BSK-a. Nema sumnje da ovaj stručnjak dobro poznaje Borčane, a pred sutrašnju utakmicu je rekao:

- Činjenica je da sam bio trener BSK-a, ali i to da je ekipa iz Borče drastično promenjena od tog doba. Ono što znam jeste da je nosilac igre i oslonac tima ostao kapiten Radunović, koji je, međutim, imao tešku povredu kolena i tek je na putu povratka u nekadašnju formu. U odbrani adut BSK je novopridošli Milko Novaković, nekadašnji igrač Vojvodine, koji je u Borču stigao iz Javora.

Mladi Jordan Jovanović je igrač koji puno trči i na kojeg ćemo sutra morati da obratimo pažnju, baš kao i na najubojitijieg igrača ove ekipe Mileta Savkovića, igrača kojeg je u svojim redovima želeo i Partizan. On igra na poziciji polušpica, s desne strane i reč je o brzom i prodornom napadaču. U postavi je i Novopazarac Ademović, s kojim sam imao priliku da radim, takođe zanimljiv igrač.

Ipak, Vojvodini pripada uloga favorita. S tim se složio i Milanović, koji, međutim, nije propustio da upozori na sledeće:

- Vojvodina ima, bez ikakve sumnje, kvalitetniji i bolji tim. Naravno, u Borči ne smemo da srljamo, već da strpljivom igrom stvorimo uslove za nastavak serije pobeda. Moraćemo da budemo pametni, da igrači u delo sprovedu zamisli trenera Vignjevića i dokažu da im uloga favorita s pravom pripada. Ukoliko budemo igrali našu igru, agresivnu, preciznu i s puno trčanja, ne bismo smeli da imamo problema u ovoj utakmici i imaćemo pravo da se nadamo osvajanju nova tri boda.

Novosađanima je sutrašnja utakmica važna i zbog stvaranja pobedničke atmosfere pred polufinale Kupa Srbije i prvi duel s OFK Beogradom.

- Utakmica s BSK-om biće nam dobra priprema za duel s romantičarima na „Karađorđu“ – dodao je Saša Milanović. – Ukoliko gostovanje koje je pred nama odradimo na način na koji želimo i mi i naši navijači, stvorićemo odlične uslove za veliku posetu u sredu, ali pobedničku atmosferu koja nam je takođe veoma bitna. Ipak, o duelu s Beograđanima razmišljaćemo tek kada on bude došao na red.


Slatke Vignjevićeve brige

Iako su iza Vojvodine već dve utakmice u prolećnoj polusezoni, trener tima Nebojša Vignjević nema probelma oko sastava. Svi igrači su spremni i zdravi i konkurišu da istrče na teren u Borči, pa će šef stručnog štaba crveno-belih, kako sam ume da kaže, biti na slatkim mukama da odredi startnu postavu.

Ipak, treba očekivati da će na megdan BSK-u istrčati ekipa koja je u prva dva kola ostvarila dve pobede, što bi moglo da znači da će sutra zaigrati: Supić – Vulićević, Jokić, Đurić, Pavlović – Ađuru, Radoja, Vranješ (Kosović) – Alivodić, Oumaru, Katai.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...