Press / Kapiten.rs: Butorović: Nismo bez rešenja na desnoj strani, jer nismo zaboravili Smiljanića

Butorović: Nismo bez rešenja na desnoj strani, jer nismo zaboravili Smiljanića05.01.2013. 11:14

Kapiten.rs(0)
P

redsednik FK Vojvodina Ratko Butorović izjavio je da ga ne brinu odlasci igrača ove zime, istakavši da klub sve radi planski.

Posle Almamija Moreire i Milana Bojovića, Vojvodinu je juče definitivno napustio i Miroslav Stevanović. Za Novosađane više neće igrati ni Daniel Mojsov, a verovatno ni kapiten Miroslav Vulićević. Ipak, u prvom planu u Vojvodini, pa i u srpskoj sportskoj javnosti, trenutno je odlazak Stevanovića u Sevilju.

- Drago mi je što je Stevanović postao prvi igrač posle 30 godina koji je iz Vojvodine otišao u Španiju i to u Sevilju, koja je veoma ozbiljan klub, jedan od najvećih u tamošnjem fudbalu. Na taj način, nagrađen je njegov veliki profesionalizam, privrženost klubu čiji je dres nosio i činjenica da nikada nije napravio ni najmanji eksces. Ujedno, to je i primer ostalim igračima šta se traži u najrazvijenijim fudbalskim zemljama, koje jako dobro prate zbivanja na tržištu – kaže Butorović.

Njegovim odlaskom i izvesnim odlaskom kapitena Miroslava Vulićevića, kome je istekao ugovor, desna strana prve postave Vojvodine je praktično “nestala“.

- Ništa ne radimo neplanski. Nismo ostali bez rešenja na desnoj strani, jer nismo zaboravili, a ni precrtali Smiljanića, za kojeg verujem da će da se vrati. Tu su i Deletić, pa Spremo, Janjušević… Naravno, razmišljamo i o pojačanjima i vodimo određene pregovore po tom pitanju – izjavio je Butorović.

Trener Vojvodine Nebojša Vignjević saopštio je plan i program priprema svog tima ove zime.

- Ako nam to vreme bude dozvolilo, sve do prvog februara boravićemo u Novom Sadu. U Antaliju odlazimo prvog februara i tamo ćemo, uz treninge, odigrati šest jakih utakmica. Rivali će nam biti poljski timovi Gurnjik (trećeg februara) i Polonija (6), a onda i B tim austrijskog Rapida (7), slovačka Žilina (10) i gruzijska Lokomotiva (11). Još uvek tražimo rivala za 12. februar i tada će lista biti kompletirana – rekao je Vignjević.

Vojvodina je danas saopštila da će i narednih šest meseci u svojim redovima imati vezistu Aleksandra Kataija (22), koji će i sledeću polusezonu odigrati na pozajmici iz Olimpijakosa.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...