Press / Kapiten.rs: Vojvodina dobila prvo pojačanje

Vojvodina dobila prvo pojačanje26.12.2012. 23:02

Kapiten.rs(1)
N

akon što su, po završetku jesenjeg dela sezone, Vojvodinu napustili Moreira, Bojović i Mojsov, na red polako dolazi osvežavanje igračkog kadra crveno-belih.

Shodno proklamovanoj politici pružanja šanse talentovanim igračima iz sopstvenog pogona, uprava kluba je odlučila da potpiše profesionalni ugovor sa članom omladinske ekipe i aktuelnim omladinskim reprezentativcem Srbije Sergejom Milinković-Savićem.

On je rođen 1995. godine. Prve fudbalske korake napravio je upravo u Vojvodini kod trenera Spasoja Jelačića. Pažnju stručnjaka skrenuo je protekle sezone nastupima u kadetskoj selekciji Vojvodine, koju je vodio trener Vlado Gaćinović, a trenutno je jedan od nosilaca igre omladinskog tima crveno-belih. Ofanzivni vezista, sa neverovatnim balansom visine, prefinjene tehnike i osećaja za igru, još jedan je dokaz stare poslovice da “iver ne pada daleko od klade“. Snažan, precizan šut i fudbalski gen nasledio je od oca Nikole, nekadašnjeg ubojitog strelca Bečeja i nekoliko nemačkih klubova, dok je za eleganciju pokreta i korak gazele zaslužna majka Milijana Savić, svojevremeno jedna od najboljih košarkašica Jugoslavije.

Sergej Milinković-Savić potpisao je ugovor na tri godine.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...