Press / Večernje novosti: Trener Vojvodine: Neki će da lete iz tima!

Trener Vojvodine: Neki će da lete iz tima!28.09.2012. 11:12

Večernje novosti(6)
M

inimalac, taman po meri prolaska kroz cilj, ali igra i efikasnost i dalje ostaju briga. Fudbaleri Vojvodine zadatak u uvertiri takmičenja za Kup, ispunuli su trijumfom nad Donjim Sremom (1:0) i plasirali se u osminu finala najmasovnijeg takmičenja, što je zadovoljilo navijače i klupsko rukovodstvo. Međutim, ono što je ostalo problem je nedorečenost u završnici napada i odsustvo kolektivne igre, što unosi nemir stručnom štabu, posebno pred sutrašnji derbi s Partizanom.

- Zadovoljan sam što smo prošli dalje - kaže Nebojša Vignjević, trener Vojvodine. - Plan u utakmici sa Donjim Sremom, međutim, bio je i da pored rezultata prikažemo igru za oko i pomak u odnosu na pređašnje duele. Da pokažemo šta radimo na treninzima i da nam ta utakmica bude dobra uvertira upravo za duel za bodove s crno-belima. Osim nekoliko nagoveštaja pomaka, svi su delovali pojedinačno, dovodili sebe u neke situacije koje unose nervozu u tim, a problem je što na terenu nismo pokazali ideju, neko proigravanje, pas, akciju koja hrabri i u kojoj bi neko od igrača preuzeo odgovornost.

Dijagnoza je odsustvo jedinstva i dokazivanje pojedinačnih kvaliteta?

- Ne može tako, videlo se i u utakmici sa Sremcima da takav pristup ne donosi plodove. Oslanjanje na slučajnost nije model, i takav način igre protiv Partizana svakako će biti kažnjen. Nedostaje nam timska igra, jedinstvo i većina igrača svoj individualni učinak stavlja ispred ekipe, i to nas ubija - iskren je trener "lala".

Hoće li biti dovoljno vremena da se uočeni nedostaci isprave do derbija?

- Nadao sam se da ćemo sve ispraviti ranije. Međutim, neke stvari ćemo morati da odstranimo iz ekipe. Možda neko ne želi, a možda neko i ne može da usvoji ono što nam je potrebno. Potražićemo kvalitet u onome ko može, pa da vidimo - zaključio je Vignjević.


KOSOVIĆ OTKROVENJE

Protiv Donjeg Srema je debitovao Nebojša Kosović, omladinski reprezentativac Crne Gore, koji je pokazao kako bi trebalo igrati. Šteta je što je zbog povrede na poluvremenu ostao u svlačionici.

- Dete od 17 godina je povezalo konce. Razigravao je ekipu, izvodio prekide i akcije, imao sjajan pregled igre, nažalost, to nije materijalizovano. Povredio je koleno i morao je da izađe, iako sam želeo da ostane na terenu. Pitanje je u kakvom je stanju povreda jer se sumnja na unutrašnje ligamente i meniskus. Nadam se da neće duže pauzirati - kaže Vignjević.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...