Press / Dnevnik: Supić: Pobedama se ne gleda u zube

Supić: Pobedama se ne gleda u zube06.09.2012. 10:52

Dnevnik(0)
N

astavili su fudbaleri Vojvodine, lideri na prvenstvenoj tabeli Jelen Superlige Srbije, s treninzima, pripremajući se za nastavak Šampionata, ali i za prijateljsko gostovanje u Nantu, koje je na programu u subotu.

Šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić ne može da računa na sve igrače, jer je dosta njih otišlo u svoje reprezentacije na mečeve kvalifikacija, ali oni koji su tu vredno treniraju u FC „Vujadin Boškov“. Jedan od njih je i Nemanja Supić, pouzdani čuvar mreže Novosađana, koji je juče odradio, zajedno sa svojim kolegama-golmanima, ni malo lagan trening kojim je rukovodio njihov trener Saša Todić.

-Lepo je to što smo prvenstvenu pauzu dočekali kao lideri na tabeli – rekao je visoki golman crveno-belih. – Imamo dobru ekipu i iskoristili smo šansu koja nam se ukazala. Naše ambicije u ovoj sezoni dobro su poznate i odnose se na to da se visoko plasiramo u prvenstvu i da ponovo pokušamo da osvojimo Kup Srbije.

Vojvodina je u dosadašnja četir kola ostvarila tri pobede i remi i zahvaljujući tom skoru s visine gleda na rivale. Ipak, strelci se baš i nisu proslavili, jer su samo tri puta zatresli mreže rivala?

-Pobedama se ne gleda u zube. Važno je da smo uspešni, a potpuno je nebitno da li pobeđujemo s puno golova razlike ili s 1:0. Ne bih se bunio da u istom stilu nastavimo, jer je svaka pobeda – pobeda i to je najbitnije. Posedujemo kvalitet koji je u skladu s našim ambicijama i nadam se da ćemo nastaviti to da dokazujemo i kada se prvenstvo bude nastavilo.

Istovremeno, novosadski superligaš u četiri prve utakmice nije primio ni jedan gol, što svedoči o veoma dobroj igri odbrane crveno-belih?

-Ne obraćam pažnju na tu činjenicu, iako je sigurno dobro to što nismo ni jednom vadili loptu iz mreže. Činjenica je da igramo dobro u defanzivi, kao i to da su se Igor Đurić i Đorđe Jokić veoma dobro uklopili u naš tim.

Kada se liga bude nastavila, prvo ste domaćini ekipi Jagodine, potom odlazite na Karaburmu gde će vas dočekati OFK Beograd, a onda vam u goste stiže prvak Partizan?

-Uz puno poštovanje prema fudbalderima Jagodine, jasno je da smo u tom susretu favoriti i da, što se nas tiče, samo pobeda dolazi u obzir. Sledi nam potom meč s uvek neugodnim OFK Beogradom i voleo bih da derbi s Partizanom na „Karađorđu“ dočekamo na istom mestu na kojem se i sada nalazimo, dakle kao lideri. Da bismo u tome uspeli neophodna će nam biti maksimalna ozbiljnost u svakoj utakmici, kao i to da razmišljamo samo o prvom narednom rivalu.

Imali ste problema s povredom. Kakvo je sada stanje, s obzirom na to da su treneri pred meč s Donjim Sremom rekli da branite na vlastitu odgovornost?

-Treniram potpuno normalno i ne osećam nikakav bol u povređenom kolenu. Videli ste da trening koji smo upravo završili nije bio ni malo jednostavan, što jasno svedoči o tome da je moja povreda pod kontrolom i verujem da će tako ostati i pred utakmice koje su pred nama – zaključio je golman Vojvodine Nemanja Supić.


Vratio se Jao

Napadač iz Gane Antvi Jao, koji je pre samo nekoliko dana proslđen na pozajmicu u Bežaniju, vratio se u Novi Sad i nastavio da trenira s igračima Vojvodine, kluba s kojim je pod ugovorom.
Razlozi brzopoteznog povratka tamnoputog igrača nisu poznati, tek on se opet obreo u FC „Vujadin Boškov“ i stavio na raspolaganje treneru Zagorčiću.


Polazak u Nant u petak

Kao što je poznato, fudbaleri Vojvodine odigraće u subotu, 8. septembra, prijateljsku utakmicu s francuskim drugoligašem Nantom.

Ekspedicija Novosađana od 35 članova u petak polazi za Francusku, dok je povratak u Novi Sad planiran za ponedeljak, 10. septembra.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...