Press / Mondo: VOŠA: Možemo da izbacimo Rapid

VOŠA: Možemo da izbacimo Rapid07.08.2012. 15:11

Mondo(2)
V

ojvodina će u četvrtak u Beču pokušati da odbrani prednost (2:1) stečenu prošle nedelje protiv Bečlija.

Novosađane nije pokolebao gol primljen u 96. minutu prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope prošlog četvrtka od Rapida.

U Vojvodini svi veruju da mogu da prođu u plej-of posle revanša, koji će se u Beču igrati u četvrtak u 21,05.

Optimizam baziraju na kapitalu stečenom u prvoj utakmici (2:1), ali i osećaju stečenom na terenu, da mogu da se nose sa Rapidom.

"Verujemo da možemo da napravimo rezultat koji nas vodi dalje. Svesni smo i svojih i kvaliteta protivnika. Videli smo da možemo da se nosimo sa 'velikim' Rapidom. Bićemo maksimalno koncentrisani. Imamo model kojim možemo da ostvarimo cilj", poručio je trener Zlatomir Zagorčić.

Svi igrači Vojvodine su spremni i konkurišu za prvi tim.

"Prva utakmica nam daje za pravo da budemo optimisti i pokazuje da nismo gori od Rapida, koji je po tradiciji i budžetu veći od Vojvodine. Svesni smo da možemo da igramo sa njima, imamo prednost, idemo u Beč da odigramo najbolje što možemo i prođemo dalje. Atmosfera na stadionu ne sme da nas poremeti", optimista je Milan Bojović, strelac drugog gola za "lale" u Novom Sadu.

On se ne slaže sa ocenom da je Voša u prvih 45 minuta igrala loše.

"U prvom poluvremenu smo ispitivali snage. Ne može se u takvu utakmicu ući maksimalno ofanzivno. U drugom smo bili mnogo bolji. Dakle, nije na početku bilo preteranog respekta nego opipavanje pulsa", jasan je bio Bojović.

Novosađani će trenirati u sredu u 19 sati na stadionu "Gerhard Hanapi".

U četvrtak će se tribina imati podršku, veruju u klubu, oko hiljadu navijača.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...