Press / Mondo: Nerešeno sa Kopenhagenom

Nerešeno sa Kopenhagenom07.07.2012. 09:31

Mondo(1)
F

udbaleri Vojvodine prvu prijateljsku utakmicu sa timom Kopenhagena na pripremama u Austriji završili su remijem - 2:2. Strelci za Novosađane bili su Nemanja Bilbija u 20. minutu i Milan Bojović u 77, dok su za Kopenhagen golove postigli Kornelijus u 64. i Absalonsen u 72. minutu.

Voša je bolje igrala u prvom poluvremenu i prva stigla do prednosti sjajnim pogotkom Bilbije iz slobodnog udarca. Prednost je mogla biti i veća posle 45 minuta, da je šanse iskoristio Oumaru Abubakar.

U nastavku vicešampion Danske je pojačao igru, pa su sa dva pogotka u osam minuta stigli do preokreta. Ipak, nerešen rezultat protiv renomiranog protivnika obezbedio je Bojović, posle odličnog centaršuta Smiljanića.

Novosadski superligaš mnogo duže od rezultata u Bad Radkersburgu pamtiće tešku povredu Edina Rustemovića. On je u 25. minutu meča zadobio prelom noge i težu povredu ligamenata zbog čega će se odmah vratiti u Srbiju, gde ga očekuje operacija.

"Dobro je bilo, ali može i mora bolje. Raduje me činjenica da je ekipa pokazala karakter i borbenost, na čemu stalno insistiramo. Bilo je i stvari kojima nikako ne mogu biti zadovoljan, ali o tome ćemo razgovarati u četiri oka", izjavio je posle meča trener Zlatomir Zagorčić.

VOJVODINA: Supić, Vulićević, Pavlović, Trajković, Đurić, Rustemović, Mitošević, Stevanović, Škuletić, Bilbija, Oumaru. Igrali su još: Žakula, Milović, Karan, Smiljanić, Bojović, Ivanić, Ađuru, Šušnjar, Baletić.

KOPENHAGEN: Viland, Jakobsen, Potefild, Abdolau, Grindhajm, Pantil, Larson, Ovijedo, Gilgar, Totu, Bergvold. Igrali su još: Kristijansen, Bengtson, Kornelijus, Sigurndson, Gamboa, Remer, Fredriksen, Bolanoš, Absalonsen.

Sledeću proveru na pripremama u Austriji Novosađani će imati u nedelju, a protivnik će im biti ukrajinska Tavrija.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...