Press / Večernje novosti: Vojvodina sa otpisanima napada Evropu

Vojvodina sa otpisanima napada Evropu03.05.2012. 12:59

Večernje novosti(0)
F

udbaleri Vojvodine, uvereni su, izboriće se za poziciju na tabeli koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Novosađanima je potrebno da u preostala tri meča do kraja proleća osvoje bodove za treće mesto i da sami odlučuju o sopstvenoj sudbini. Zato su "pomilovana" i četvorica igrača, štoperi Branislav Trajković i Daniel Mojsov, napadač Aleksandar Katai i golman Nemanja Supić.

"Poker asova", koji je suspendovan posle poraza u Subotici i koji je trenirao "izolovano", svakako će mnogo značiti kao pomoć na terenu aktuelnom šefu struke Novosađana Zlatomiru Zagorčiću.

- Reč je o kvartetu mnogo bitnom za igru naše ekipe, i naravno da računamo na njih - kaže strateg Zagorčić. - Oni su već dva dana u prvom pogonu, rade zajedno sa ekipom, maksimalno korektno i profesionalno, bez zamerki, i izvesno je da će konkurisati za tim za utakmicu koja se igra u subotu, kada na "Karađorđu" dočekujemo BSK. Jasno je da nam je cilj da se izborimo za izlazak na evropsku scenu, i zato u preostale tri utakmice moramo da igramo napadački. To ne znači da ćemo ići glavom kroz zid, već maksimalno koncentrisano da pokušamo dobrom igrom da stignemo do cilja.

Novosadski superligaš sve karte sada baca upravo na Evropu, u kojoj je izlaz za neuspeh u toliko željenom, ali i neostvarenom, Kupu Srbije. Jer, da su se plasirali u finale, Novosađani bi imali otvoren put i direktan prolaz u Ligu Starog kontinenta, i ujedno bi ostvarili jedan od zacrtanih ciljeva sa starta sezone, a da se ne govori koliko bi to značilo i na drugom koloseku, u borbi za bodove.

Atmosfera u prvom klupskom pogonu nije baš mnogo vedra, ali fudbaleri Vojvodine odlučni su da profesionalno završe šampionat i tako stignu do spasa do kraja sezone koji bi se ogledao u izlasku na međunarodnu scenu. Za taj cilj, ne kriju, koristiće sve raspoložive snage u klubu, a još ranije su prvom progonu priključeni klinci iz omladinske škole koji će svakako dobiti šansu za dokazivanje.

- Nije nam namera da ih bacamo u vatru, ali sve zavisi od situacije i razvoja događaja na terenu. U situaciji kada ekipa traži izlaz iz krize igara i rezultata, nije baš poučno forsirati decu, ali ako rasplet neke od utakmica bude poznat ranije, nije problem da dobiju šansu. Jer, prioritet nam je izlaz iz ove situacije, kao i da ispunimo plan, a borićemo se sve dok imamo šansu - kaže Zagorčić.


SAMI DA ODLUČUJEMO

Novosađani do kraja sezone najpre dočekuju BSK Borču, zatim idu u Čačak na meč sa Borcem i u derbiju dočekuje Crvenu zvezdu. Ako Zvezda u finalu Kupa Srbije pobedi Borac, Novosađani mogu i sa četvrte pozicije u Evropu.

- Realno bi bilo da mi odlučujemo o svojoj sudbini - kaže Zagorčić. - Imamo snage i kvalitet za to, ali potrebno je da povisimo nivo igre. Smatram da problema ne bi trebalo da bude. Nećemo igrati prijateljske trening mečeve, već isključivo kroz treninge pokušati da stignemo do željene forme.


OPREZNO SA TALENTIMA

"Klinci" iz omladinskog pogona prekomandovani u prvi tim dobijaće priliku za igru, ali neće sav teret u finišu proleća pasti na njih.

- To je na prvotimcima koji su cele sezone na terenu, a svakako će i omladinci dobijati šansu. Međutim, smatram da je "klince" potrebno zaštititi, jer je reč o ekstra talentima, klupskoj budućnosti, ali im je potrebno i iskustvo nastupa u Superligi. Ne želimo da nam se desi da mladi igrači sagore u prevelikoj želji pa da se eventualno deo krivice prebaci na njih - objašnjava trener Jelačić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...