Press / Večernje novosti: Vojvodina udaljila četvoricu igrača

Vojvodina udaljila četvoricu igrača23.04.2012. 22:02

Večernje novosti(8)
I

spadanje iz Kupa Srbije i ponižavajući poraz u Subotici (1:5) dobili su epilog i u igračkom pogonu Vojvodine. Upravni odbor "stare dame" srpskog fudbala je u ponedeljak, kako su "Novosti" i najavile, iz takmičarskog pogona udaljio golmana Namanju Supića, štopere Danijela Mojsova i Branislava Trajkovića i napadača Alaksandra Kataija.

Ta odluka je, kako su posle sednice, na kojoj nije bio predsednik Ratko Butorović, (i dalje je, zbog porodičnih problema, u Crnoj Gori) saopštili članovi UO "lala" Dušan Vlaović, Đerđ Balaton i Dušan Pajević, doneta jednoglasno i istovremeno je i poruka svim drugim fudbalerima Vojvodine.

- Ne bismo ulazili u pojedinosti zbog kojih su udaljena baš ova četvorica, dovoljno je da kažemo da su potrošili sve kredite, i sportske i one druge - rekao je Vlaović na improvizovanoj konferenciji za novinare. - I svi drugi igrači su stalno na oku i od njihovog ponašanja i rezultata zavisiće eventualne dalje mere.

Sva četvorica kažnjenih će, od utorka, trenirati po posebnom programu. Golman Supić, prema Vlaovićevim rečima, novu sredinu može da potraži odmah, a Vojvodina je o tome da više ne računa na Kataija odmah obavestila atinski Olimpijakos, od kojeg ga je zimus pozajmila.

- Što se Mojsova i Trajkovića tiče, za njih prelazni rok ne postoji! Nema te ponude, ma sa kolikim iznosom ona bila potkrepljena, koju će Vojvodina i razmatrati - rekao je Vlaović.

Mada Vlaović to nije želeo izričito da potvrdi, bila je to više nego jasna aluzija na priče o navodnoj želji Mojsova i Trajkovića da pređu u Partizan, odnosno Crvenu zvezdu. Odluka o udaljavanju iz tima pomenutoj četvorici je, inače, saopštena neposredno pre popodnevnog treninga u ponedeljak.

- Ne, nisam iznenađen, ovo je samo potvrda da u našem fudbalu može da se desi bukvalno sve - izjavio je Trajković, za "Novosti". - Moje je da radim ono što mi kažu i ja ću to i činiti, ali ne mogu da ne istaknem da smo u poslednjih desetak kola ekipu držali upravo Supić, Mojsov i ja. A što se priča o meni i Zvezdi tiče, njena želja se zna, ali ja sa Beograđanima nemam nikakav kontakt.


ZAGORČIĆ DO KRAJA SEZONE

Vojvodina do kraja sezone neće angažovati novog trenera. U sredu protiv Javora, kao i u preostala četiri prvenstvena kola, ekipu će voditi Zlatomir Zagorčić, koji je stalno zaposlen u klubu i ima profi licencu.


BANIĆEVIĆU OTKAZ ZBOG APLAUZA

Raskinut je ugovor o saradnji sa kondicionim trenerom Zoranom Banićevićem. Razlog, međutim, nije loša fizička priprema ekipe, već činjenica da je on u Subotici, prilikom trećeg gola domaćina, aplaudirao igraču "plavih golubova"?!

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...