Press / Dnevnik: Abubakar prekida post?

Abubakar prekida post?04.04.2012. 07:57

Dnevnik(1)
T

renuci istine sve su bliži kada je reč o fudbalerima Vojvodine i njihovim prolećnim ambicijama. U sredu igraju derbi s Partizanom u Beogradu i crveno-beli imaće priliku da pokažu koliko vrede. Veći motiv od duela s aktuelnim šampionom ne može da postoji, barem kada je reč o našim fudbalskim prilikama.

Iza Novosađana je serija loših igara, ali ih ona nije skupo stajala što se tiče pozicije na tabeli. I dalje su treći, pa će imati priliku da se iskupe za sve promašaje koji su ih karakterisali od početka drugog dela. prvenstva. E, sad, da li je Partizan tim za iskupljivanje, zaista je nezahvalno prognozirati, ali da Vojvodina, barem u najavi, ima želju da se isprsi na Topčiderskom brdu - činjednica je koja stoji.

- Idemo na noge odličnom timu i jasno je kao dan da nas čeka izuzetno teška utakmica - rekao je trener novosadske ekipe Dejan Vukićević, nekada i sam igrač crno-belih. - Prosto ne znam odakle nam preti veća opasnost, jer Beograđani imaju veoma širok izbor igrača i nekoliko varijanti igre. Znamo sve o njima, odgledao sam svih njihovih šest prolećnih utakmica i skenirali smo ih veoma dobro. Uz to, Partizanu su bodovi potrebniji i mislim da znaju da ih čeka teška utakmica.

Ova utakmica dolazi, kako ste i sami nedavno rekli, u specifičnom trenutku za vaš tim?

- Ovaj susret dolazi možda i u najboljem trenutku za nas, jer imaćemo priliku da dokažemo kvalitet u odmeravanju snaga s odličnim rivalom. Velike utakmice su za velike igrače, a mi imamo takve u našim redovima. Nećemo biti inferiorni i u pripremi za meč rekao sam igračima da će nam preko potrebna biti maksimalna koncentracija i mnogo veća doza samopouzdanja. Nadam se da će brojna publika na stadionu Partizana videti kvalitetan susret i da ćemo mi izvući povoljan rezultat - očekuje strateg Novosađana.

Abubakar Oumaru biće jedna od uzdanica u napadu Vojvodine. Istina je da ovaj igrač već dugo posti kada su golovi u pitanju (od meča s BSK-om, 26. novembra 2011. godine), a duel s crno-belima biće prilika i za njega.

- Partizan ima dobre pojedince i ekipu u celini - rekao je jedan od miljenika navijača Voše. - Međutim, imaćemo priliku da igramo, jer nas čeka tim koji se neće braniti kao što čine rivali kada dođu u Novi Sad. Očekujem otvoren okršaj u kojem ćemo probati da napadnemo Beograđane. Mislim da smo se dobro spremili i da možemo da dobijemo ovaj meč. Povrede su ostale iza mene, ali sam se i tokom oporavka trudio da uvek pružam maksimum, pa će tako biti i danas. Želim da najzad postignem gol i da uzdignutih ruku napustimo stadion Partizana.

Vukićević neće moći da računa na još uvek rovitog Vladimira Brankovića, a svi ostali igrači biće mu na raspolaganju. Ukoliko je suditi po onom što je tokom nedelje pričao, trener Vojvodine bi mogao da izvede sledeći tim: Supić - Vulićević, Trajković, Mojsov, Pavlović - Apija, Mitošević - Stevanović, Moreira, Škuletić (Katai) - Abubakar.


Licenciran Spremo

Član omladinske ekipe Vojvodine i kadetski reprezentativac Srbije, 17-godišnji Milan Spremo licenciran je za seniorski tim. On će u nastavku sezone nositi dres s brojem dva.

- Spremo će, zbog svojih brzinskih karakteristika i kvaliteta, biti među 18 igrača koji će konkurisati za tim s Partizanom - rekao je Vukićević.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...