Press / Kapiten.rs: Golovi kao plod truda, a ne sjajne igre

Golovi kao plod truda, a ne sjajne igre18.03.2012. 19:54

Kapiten.rs(0)
F

udbaleri Vojvodine zabeležili su i drugu uzastopnu pobedu ovog proleća. Nakon trijumfa na teškom gostovanju u Novom Pazaru u prošlom kolu, Novosađani su juče na svom “Karađorđu“ bili bolji od užičke Slobode, golovima Danijela Mojsova i Aleksandra Kataija u samom finišu meča.

Ponovo igra Vojvodine nije bila takva da je 4.000 prisutnih gledalaca moglo da kaže da je uživalo u fudbalu. Međutim, razlika u odnosu na meč protiv Metalca je ipak bila primetna. Pre svega, to se odnosi na sam pristup utakmici i zalaganje koje su uložili igrači u crveno-belom, pa se može reći da su pobedu zaslužili upravo trudom, a ne lepršavom partijom.

Što se tiče pojedinačnog učinka, većina igrača domaćih je ostavila pozitivan utisak. Golman Nemanja Supić je imao dve sjajne intervencije i može se reći da je spasao dva sigurna gola ekipe Slobode. Stevanović je pokazao da se na njega ozbiljno može računati i na poziciji beka, kao i Milović da će nekog od startnih štopera uvek zameniti bez greške. Daniel Mojsov je možda bio i igrač utakmice, i to ne samo zbog vodećeg gola, već i zbog vrlo sigurne igre u odbrani i nekoliko zaista sjajnih startova.

Branković se još jednom pokazao kao odlična alternativa za Pavlovića, a posebna priča su defanzivni vezisti Ađuru i Poletanović. Naime, Nigerijac je ponovo bio među igračima koji su najviše pretrčali, a za razliku od nekih prethodnih mečeva, sada je i mnogo ozbiljnije učestvovao u napadačkim akcijama i bio nikad bliži postizanju prvenca u dresu Vojvodine. S druge strane, mladi Marko Poletanović se sve više nameće za startnu postavu crveno-belih, a na jučerašnjem meču je pokazao priličnu samouverenost u igri, nekoliko puta “povukao“ loptu napred, hrabro ulazio u duele, a već je počeo i da izvodi slobodne udarce u ekipi.

Škuletić je pokazao zavidnu tehniku, ali i slab pregled igre, Moreira je ponovo bio odsečen, iako je njegov nastup ipak Abubakar Oumaru1 300x203nešto bolji nego pre nedelju dana, a takođe se videlo veliko iskustvo i suvi kvalitet koji poseduje iskusni vezista. Fizička sprema i uigravanje sa timom su i dalje boljka fudbalera od koga svi u Novom Sadu očekuju mnogo više. Abubakara i dalje neće gol, ali je Kamerunac bio permanentna opasnost po odbranu gostiju i nekoliko puta zaista ozbiljno pripretio.

Bojović se ponovo mnogo borio, ali nije ušao u gol šansu, Smiljanić je za pola sata bio zapaženiji u napadu nego u odbrani, dok je debitant Šaleta Kordić mogao samo da nagovesti potencijal koji poseduje.

A šta tek reći za Aleksandra Kataija i gol koji je postigao? Uoči konferencije posle jučerašnjeg meča, jedan od novinara je rekao: “Strašan gol je dao Katai, ali njega ne treba hvaliti, treba mu uši izvući.“ Njegova konstatacija odnosila se na očigledan kvalitet koji poseduje talentovani vezista Novosađana, ali i činjenicu da ovaj fudbaler ponekad izgleda tako lenj na terenu. Kada bi davao 100 posto sebe na svakom treningu i svakom meču, onda bi verovatno i Olimpijakos pronašao mesto za igrača koga je letos platio 900.000 evra.

Grb FK Sloboda1 300x286Što se tiče ekipe Slobode, Užičani su odigrali onako kako se od njih i očekivalo: tvrdo, disciplinovano, borbeno, pokušavajući iz kontre da ugroze svaku rupu u odbrani Vojvodine. Imali su crveno-crni dve dobre prilike da dođu do gola, ali kao što rekosmo, isprečio im se golman Novosađana Supić. Međutim, s obzirom na skromniji budžet u odnosu na crveno-bele i daleko lošije uslove za rad, o čemu je na konferenciji govorio i trener Stamenković, Sloboda je ostavila sasvim solidan utisak pred pomenutih 4.000 domaćih i stotinak svojih navijača na “Karađorđu“.

Inače, kuriozitet je da su na jučerašnjoj utakmici obe ekipe nastupile u dresovima Vojvodine. Domaći u crveno-belim, a gosti u plavim. Kako tvrde u novosadskom klubu, razlog je taj što sudija nije dozvolio ekipi iz Užica da nastupi u svojim standardnim crveno-crnim.

U narednom kolu, Užičani će na svom terenu dočekati ekipu Spartaka, dok će Vojvodina ići u goste OFK Beogradu. Pre toga, Novosađane u sredu očekuje prvi meč polufinala Kupa Srbije, u kojem će gostovati ekipi Borca u Čačku.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...