Press / Večernje novosti: Vukićević: Najbolji nam je napad

Vukićević: Najbolji nam je napad27.02.2012. 11:58

Večernje novosti(0)
S

ve linije tima funkcionišu, Vojvodina je spremna za start šampiona, tvrdio je posle „generalke“ sa Banatom (3:0) trener „lala“ Dejan Vukićević. Uprkos izostanku Almamija Moreire, Novosađani su pokazali da s pravom napadaju drugo mesto Crvene zvezde i trofej Kupa.

- Sve se skockalo - nije krio zadovoljstvo Vukićević. - Dobar teren i veliki broj gledalaca bili su motiv našim igračima da prikažu dobru igru.

Vukićević je posebno zadovoljan činjenicom što je prva postava, kako kaže, pokazala fudbalsku moć i tokom 45 minuta odigrala u visokom ritmu.

- Hrabri pristup i visok nivo igre, kao i demonstracija visokog presinga kada smo dali drugi gol na utakmici. U drugom delu, sa izmenama, bili smo još sigurniji, podjednako dobro odigrali, i u takvom ritmu nismo dozvolili rivalu da nam ozbiljnije pripreti i ugrozi gol.

Opredeljenje Dejana Vukićevića kao stratega za ofanzivni fudbal ogleda se u činjenici da mu navala deluje besprekorno.

- Čekamo da se Almami Moreira danas-sutra uključi u rad sa ekipom, a u planu je da on igra tu, odmah iza Abubakara Oumarua. Zaista imamo sjajan napad, jer su tu i Brana Ilić, Miroslav Stevanović, Saša Katai, Petar Škuletić i Milan Bojović. Tu nemam problem sa izborom, koji će umnogome zavisiti od rasporeda igrača na terenu. Smatram, a i pitanje je, ima li bilo koji klub u Srbiji takav napad - kaže Vukićević.


APIJA ODUŠEVIO

- Drago mi je što se Stefen Apija predstavio publici dobrom partijom, profesionalnim pristupom meču, i kada je planski zamenjen u finišu duela ispraćen je burnim aplauzima s tribina - kaže trener Dejan Vukićević. - Na njemu je da brani reputaciju koju ima i da bude prihvaćen kao igrač svetskog rejtinga. On bi trebalo da bude superioran u bilo kojoj situaciji na terenu, a s obzirom na činjenicu da ima profi odnos prema obavezama, nema trunke sumnje da će tako i biti.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...