Press / Večernje novosti: Bojović: Kod nas je opasna konkurencija

Bojović: Kod nas je opasna konkurencija22.02.2012. 16:25

Večernje novosti(1)
P

ost na pripremama, berićet u takmičenju. Milan Bojović, centarfor Vojvodine, nije se nadavao golova tokom priprema u trening utakmicama, ali ga to ne brine, jer će, uveren je, izboriti mesto u timu i pogađati kada to bude najpotrebnije.

Dvodnevnu pauzu, kojom je fudbalere novosadskog superligaša “častio” Dejan Vukićević, šef struke, iskoristio je da skokne do Lučana, da bude sa porodicom, kako kaže, da napuni baterije, i po povratku u Novi Sad, ponovo prione na posao.

- Nije mi teško da radim, naprotiv - kaže Bojović. - U Antaliji na dvonedeljnim pripremama smo uradili dobar posao, 15 dana bez pauze. Radili smo na “fizici”, uigravanju i odigrali par dobrih mečeva. Najvažnije je da smo fizički spremni, a svežina će doći u pravo vreme, s početkom fudbalskog proleća.

Jesenas se tri puta upisao u strelce, imao i nekoliko asistencija, ali ove zime, nekako ga neće “mreža”.

- Šansi je bilo, nažalost, ne i golova - potvrđuje Bojović. - Ipak, ne opterećujem se time. Tek nam sledi uigravanje završnice napada. U poslednja dva meča u Antaliji na terenu sam se osećao izvanredno. To je pokazatelj da smo odlično radili. Lično, nisam se štedeo na treninzima. Bio sam sam sebi težak, ali svežina je došla u finišu priprema pa ću, uveren sam, biti spreman za start - kaže Bojović.

U špicu napada, Bojović ne krije, ima žestoku konkurenciju, koja međutim, na njega deluje stimulativno.

- Kod nas je na svakoj poziciji u timu opasna konkurencija. U svakom trenutku imamo dva igrača koji mogu na teren - zaključio je Bojović.


VOLIM I DA ASISTIRAM

Milan Bojović očekuje da će na proleće biti uspešniji od protivničkih odbrana nego jesenas.

- Jednostavno, predosećam to. Nemam problem da igram pod pritiskom. Volim da zatresem mrežu, ali jednako mi je zadovoljstvo i kada asistiram - kaže Bojović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...