Press / Dnevnik: Druga pobeda Vojvodine

Druga pobeda Vojvodine15.02.2012. 14:46

Dnevnik(0)
S

portski centar „Kremlin“, Gledalaca : 50, Sudija: Rahimbajev (Kazahstan). Strelci: Katai u 60, 65. i 69. i Ilić u 86. minutu za Vojvodinu, a Žunior u 26. i Sidorčik u 54. minutu za Metalurg. Žuti kartoni: Stevanović i Smiljanić (Vojvodina), a Sidorčuk (Metalurg). Crveni katon: Čojko (Metalurg) u 39 minutu.

VOJVODINA: Janošević, Stevanović (Smiljanić), Pavlović (Branković), Mojsov, Trajković, Apija (Poletanović), Novaković (Ađuru), Moreira (Vulićević), Mitošević (Ilić), Abubakar (Katai), Bojović (Škuletić).

METALURG: Rudenko, Opanasenko, Čojko, Mateus, Šturko, Pičojski, Ašraf, Sidorčik, Korobka, Matjaž, Žunior. Igrali su još: Cirikov, Koskov, Rudika, Nesterov, Slin, Tejko.

U trećoj proveri koju su imali od kada se nalaze na pripremama u Antaliji, fudbaleri Vojvodine ostvarili su drugu pobedu. Ovoga puta savladali su čvrstu i nadasve grubu ekipu Metalurga iz Zaporožja, vodeći tim na tabeli druge ukrajinske lige. Iako su gubili 0:2, Novosađani su smogli snage da za pola sata preokrenu rezultat i stignu do trijumfa, ali treba napomenuti da su Ukrajinci od 39. minuta igrali s igračem manje, pošto je isključen Čojko posle brutalnog starta nad Abubakarom Oumaruom. Teren je tada morao da napusti i tamnoputi napadač crveno-belih a još se ne znam o koliko teškoj povredi se radi.

Junak meča bio je sjajni Aleksandar Katai, koji je za samo devet minuta tri puta savladao golmana Rudenka, a imao je nedugo potom i kolosalnu priliku da još jednom pogodi mrežu, ali je s gol-linije loptu u polje izbio Ašraf. Ipak, Katai je svoju odličnu partiju začinio nesebičnom asistencijom Brani Iliću u 86. minutu, kada je postavljen konačni rezultat.

U prvom poluvremenu utakmice je bila sve, samo ne prijateljska. Očigledno, gubi se kategorija ovakvih mečeva, jer ekipe idu na pobedu, a Ukrajinci su to činili često ne birajući sredstva. Poveli su 1:0, bili tim koji diktira tempo i način igre najviše zahvaljujući Brazilcu Žunioru, a Novosađani nisu uspevali da im pariraju na odgovarajući način. Jedinu priliku u prvih 45 minuta imao je Bojović, ali je odbrana Metalurga njegov šut uspela da blokira. U 15. minutu četu trenera Dejana Vukićevića zadesio je peh, jer je, posle jednog naglog pokreta, zadnju ložu povredio Almami Moreira i morao je da izađe iz igre, a posle toga je srpski superligaš delovao dosta jalovo u napadu.

Kada je u 54. minutu Metalurg poveo s 2:0 posle jedne kontre, pa potom propustio da realizuje još jednu šansu, nije delovalo da će igrači Vojvodine uspeti da se vrate, ali je, nekako baš ulaskom u igru mladog, 18-godišnjeg Marka Poletanovića, sve počelo da se menja. Ovaj dečko, iako je praktično debitovao, igrao je rutinerski, bez greške, a Novosađani su postajali sve opasniji. Aleksandar Katai je bio konstantna opasnost, a onda je postao i surovi egzekutor, dok je odlične saradnike imao u Petru Škuletiću, veoma dobrom Ađuruu, a onda i svim ostalim saigračima. Vojvodina je uspostavila dominaciju na terenu, bila tim koji stalno napada, vrši presing na zadnju liniju rivala i, zahvaljujući svemu tome, stigla je do pobede.

- Ne znam odakle da počnem – rekao je odmah posle utakmice trener Dejan Vukićević. – Posle krvničkog starta jednog ukrajinskog igrača ostali smo bez Abubakara, pre toga povredio se i Moreira… Ipak, najveći utisak na mene je ostavila fantastična igra čitave ekipe u drugom poluvremenu, velika želja koju su igrači ispoljili, sjajno trčanje i borbenost. Bilo je pravo zadovoljstvo gledati ih kako se ponašaju i igraju. Posebno bih izdvojio igru Marka Poletanovića, koja za mene nije iznenađenje. Igrao je mirno, bez greške i ovaj meč preporučio mi ga je za veću minutažu ubuduće.

Da li biste prokomentarisali igru Aleksandra Kataija?

- Ne – bez dvoumljenja je odgovorio Vukićević, a onda ipak nastavio: - Još pamtim prvu utakmicu i to kako je on na njoj igrao. Znam koliko može i to ne kažem misleći samo na golove koje je postigao. I meni i ekipi ovakav Katai treba, jer donosi korist timu.

Sledeći rival Vojvodine u četvrtak trebala bi da bude ukrajinska ekipa Karpati iz Ljvova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...