Press / Sportski žurnal: Turski plus puni baterije novosadskim crveno-belima

Turski plus puni baterije novosadskim crveno-belima08.02.2012. 08:12

Sportski žurnal(1)
V

eć sama pomisao da su debeli minus i snegom zatrpani Novi Sad zamenili prolećem u Antaliji, u kojem je temperatura bila plus 12, fudbalere Vojvodine čini zadovoljnim što će drugu fazu priprema, onu za koju se kaže da je udarna i koja će potrajati naredne dve sedmice, obaviti u idealnim vremenskim uslovima. To zadovoljstvo, međutim, nije posledica samo zbog dara koji dolazi s neba nego je ovde, u Turskoj, i sve ostalo na vrhunskom nivou.

– Dobro da dođosmo u ovaj hotel. Valjda će gazdi zahvaljujući našoj poseti konačno krenuti – oglasio se duhovito Petar Škuletić kada je sa klupskim drugovima zakoračio u raskošni lobi hotela „Rojal Holidej Palasa“.

Primajući pohvale za odabir hotela, generalni sekretar Novosađana Radisav Rabrenović, prosto se topio od sreće. Nema šta, čoveku poznatom kao lovcu na tuđe greške i distributeru zajedljivih komentara na adresu grešnika, prijali su uzdasi oduševljenja svih u ekspediciji Vojvodine.

– Taktičke vežbe možemo da odradimo kod mene u sobi. Ima mesta za sve – pridružio se opštim komplimentima i šef stručnog štaba Dejan Vukićević.

Termini za treninge rezervisani su u obližnjem sportskom centru, do kojeg se stiže za desetak minuta vožnje autobusom kroz naselja čiji stanovnici, vidi se i golim okom, ne žive baš u izobilju.

Četiri travnata terena, u besprekornom stanju, na raspolaganju su igračima Vojvodine, prvog pravog radnog dana na ovim pripremama, zbog torture kojoj su bili izloženi preseo im je doživljaj o hotelu.

– Nije im lako, ali ćute i rade, jer znaju zašto smo došli ovde. Imam utisak da su ovakvi idealni uslovi za rad stimulativni za igrače, tako da sam siguran u njihov angažman na treninzima i rešenost da u potpunosti ispune svaki moj zahtev.

Vukićević posebno napomnje još jednu važnu okolnost:

– Nije mala stvar kada momci za saigrače imaju takve asove kao što su Apija i Moreira. Oni diktiraju ritam, podižu radni elan i kao lokomotive prosto vuku ostatak ekipe.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...