Press / Mondo: VOJVODINA: Cimeri su...

VOJVODINA: Cimeri su...07.02.2012. 21:11

Mondo(0)
P

ripreme fudbalskih timova mogu da budu prilično dosadne, kako za igrače tako i za one koji izveštavaju sa njih.

Zato je zanimljiva svaka informacija koja iskače iz uobičajenih šablona tipa "trenirali smo, pa odmarali, pa opet trening, pa test meč"...

Vojvodina se, kao i većina srpskih timova, priprema u Antaliji, a na sajtu kluba objavljeno je i ko deli sobe, odnosno ko su cimeri u hotelu "Rojal palas".

Tako smo saznali da su cimeri dvojica najvećih pojačanja Vojvodine poslednjih sezona - Almami Moreira i Stefan Apija.

Zanimljivo, nema podela prema "oblastima", odnosno po delu terena koji pokrivaju, tako da ima i kombinacija: defanzivac - napadač ili golman - napadač.

Tako sobu dele golman Nemanja Supić i napadač Petar Škuletić, ili Naemeka Ađuru i Abubakar Oumaru, zatim Brana Ilić i Danijel Mojsov, golman Budimir Janošević i Milan Bojović...

Apija je dao intervju izveštaču SOS kanala u kojem je potvrdio da se njegovo ime izgovara Stefan (i ta dilema je razrešena).

"Prvi dani na pripremama protiču u redu. Vidi se da su svi dobri momci, najvažnije je da smo jedinstveni u svlačionici. Ovde ima mnogo talentovanih igrača", rekao je između ostalog fudbaler iz Gane.

S obzirom na to da nije igrao osam meseci, bio je upitan da li mu sada teško padaju treninzi?

"Da, teško je trenirati posle osam meseci pauze, ali ne plašim se, jer spadam u grupu igrača koji vole da treniraju. Malo po malo dostizaću željenu formu. Veliki sam profesionalac i za ovih 14 godina koliko se bavim fudbalom, uvek sam znao šta smem a šta ne smem", rekao je Apija.

O sprskom fudbalu slušao je od svojih prijatelja - Mateje Kežmana i Save Miloševića.

"Govoroili su mi da fudbal u Srbiji nije na nekom visokom nivou, ali i da nije loš. Za ova dva dana koliko sam sa ekipom uverio sam se da ima dosta talentovanih momaka. Poznato je da je Srbija proizvela mnogo sjajnih fudbalera kakvi su Siniša Mihajlović, Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Kežman, Milošević, Aleksandar Kolarov... Sve u svemu, fudbal u Srbiji napreduje iz godine u godinu", rekao je Apija.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...