Press / Dnevnik: Prilika za istorijski rezultat

Prilika za istorijski rezultat16.01.2012. 17:40

Dnevnik(0)
U

ponedeljak 16. januara u 10 časova u Fudbalskom centru "Vujadin Boškov", trener Dejan Vukićević izvršio je prozivku fudbalera, čime su zvanično počele pripreme Vojvodine za prolećni deo sezone. Prethodno je šef struke Novosađana imao susret s novinarima, na kojem ih je upoznao s planom i programom rada. Prvi deo priprema crveno-beli će obaviti u Novom Sadu, da bi se, 5. februara, preselili u turski grad Antaliju, gde će provesti dve sedmice.

- Uželeli smo se rada i verujem da igrači odmorni stižu na početak priprema - rekao je Dejan Vukićević. - Period koji je pred nama neće se razlikovati od ranijih priprema, ali igračima sigurno neće biti lako. Puno je treninga koje smo isplanirali, napravili smo kompletan plan rada, tako da se zna da ćemo imati ukupno 55 treninga i osam utakmica, tokom kojih ćemo nastojati da stvorimo igru za proleće. Želja nam je da potpuno spremni dočekamo obaveze i iskoristimo šansu da ostvarimo istorijski rezultat u Kupu Srbije. Naravno, u željenom ritmu rada dosta toga će zavisiti od vremenskih uslova, ali naš plan je da do polaska u Tursku odradimo 27 treninga i odigramo dva meča i to 25. januara protiv beočinskog Cementa i 28. januara protiv Jedinstva iz Stare Pazove. Obe utakmice igraćemo u FC "Vujadin Boškov".

Uslediće potom odlazak u Antaliju, a Vukićević je objasnio kako je zamislio da izgleda boravak u poznatom turskom letovalištu:

- Tamo ćemo odraditi ukupno 18 treninga i odigrati pet jakih kontrolnih mečeva. Već se znaju imena tri rivala. Biće to Jablonec iz Slovačke (8. februar), Karpati iz Ljvova (11. februar) i Metalurg Zaporožje (14. februara), dok će osatala dva rivala biti određena naknadno.

Odlaskom Medojevića i Merebašvilija, kako sada stvari stoje, crveno-beli su slabiji u odnosu na tim koji ste imali na raspolaganju jesenas?

- Reč je o dvojici izuzetnih igrača i drago mi je što je Medojević, posle zapaženih partija u dresu Vojvodine, ostvario odličan transfer, a reč je o fudbaleru koji ima tek 20 godina. Kao treneru, žao mi je što su njih dvojica otišli, ali život ide dalje. Stigli su Aleksandar Katai iz Olimpijakosa i Milovan Milović koji se vratio s pozajmice iz Javora, a tu su i igrači koji su na pozajmicama u drugim klubovima. Voleo bih da je prelazni rok već završen, a sasvim je izvesno da moramo da dovedemo još jednog veznog igrača, kreativca. Ostaje da vidimo da li će to biti Moreira ili neko drugi. U svakom slučaju, bilo bi neozbiljno da dočekamo utakmice bez rešenja za ovo pitanje. Nisam od onih trenera koji traže alibi i sigurno je da ćemo tokom priprema šansu pružiti svima, naravno i našoj deci i očekujem da ćemo veoma brzo imati jasnu sliku o tome ko konkuriše od njih za prvi tim. Ne bih voleo da razbijam omladinsku ekipu koja je jesenas bila sjajna, a sigurno je da među omladincima imamo dosta veoma interesantnih igrača koji su budućnost Vojvodine. Omladinci i igrači koji su na pozajmicama u sredu i petak odigraće utakmice sa Sutjeskom iz Nikšića koja je ovde na pripremama i te utakmice pomoći će nam u proceni.

Potom se Vukićević obratio i igračima, poželevši im uspešne pripreme i ukazujući na veliku šansu koju Vojvodina ima u nameri da osvoji trofej namenjen pobedniku Kupa. Već od 14 časova fudbaleri su odradili prvi trening, čime su pripreme praktično počele.


Stiže Moreira

Sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić pričao je o učinjenom i onom što se planira da se uradi u prelaznom roku.

- Napravili smo dva dobra transfera i od toga naš klub egzistira - rekao je Pantelić. - Pored Medojevića i Merebašvilija, otišao je i Frimpong u Napredak iz Kruševca, a na pozajmicu od šest meseci u banjalučki Borac ide Nemanja Bilbija (koji se juče pojavio u Veterniku na prozivci). Ilić pregovara s Odesom iz Ukrajine i već danas ćemo znati šta je uradio po tom pitanju. Došli su Katai i Milović, a danas ili sutra u Novom Sadu očekujemo Almamija Moreiru s kojim smo već neko vreme u intenzivnim pregovorima. U dogovoru s trenerom Vukićevićem možda ćemo angažovati još nekoliko igrača. Ako bude još odlazaka iz Vojvodine, neće to biti igrači koji čine kostur tima i osipanja sigurno neće biti. Dosta igrača nam se nudi. Gledaćemo da dovedemo igrače koji će zaista biti pojačanja, nikako one koji će samo povećati konkurenciju.


Spisak igrača

Među igračima koji su se juče pojavili na prozivci nalaze se - golmani: Supić, Janošević, Lazović i Marko Kordić. Odbrambeni igrači: Vulićević, Pavlović, Branković, Smiljanić, Trajković, Karan, Mojsov, Milović, Kovačević, Bečelić, Zogović i Slijepčević. Igrači sredine terena: Mitošević, Ljubinković, Stevanović, Katai, Meleg, Novaković, Poletanović i Radoja. Napadači : Bojović, Škuletić, Šušnjar i Silađi.

Na prozivku su opravdano kasnili: Abubakar, Ađuru, Jao i Ilić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...