Press / Večernje novosti: Merebašvili: Odlazim; Butorović: Ostaješ ovde!

Merebašvili: Odlazim; Butorović: Ostaješ ovde!28.12.2011. 14:19

Večernje novosti(3)
P

lejmejker bi da ide, Vojvodina ga ne pušta. Reprezentativac Gruzije Giorgi Merebašvili, uz Abubakara Oumarua, udarna igla novosadskog superligaša, želi da posle dve godine napusti Novi Sad. Trenutno je na odmoru sa porodicom u rodnom Tbilisiju i ističe da ima nekoliko ponuda, od kojih su najozbiljnije od njegovog matičnog kluba Dinama i ekipe Karpati iz Ukrajine.

- Hoće Dinamo da me vrati, a iskreno, i ja bih da menjam sredinu, da krenem u neke nove izazove, nova dokazivanja - poručuje Merebašvili u telefonskom razgovoru. - Prijaju mi ponude i činjenica da moje igre nisu ostale nezapažene. Sve će se, međutim, znati posle novogodišnjih praznika jer ja sam ne odlučujem ništa. U Novi Sad se vraćam za Božić, pa ćemo videti šta ćemo i kako ćemo. Mnogo toga zavisi od Vojvodine, hoće li biti voljna da me pusti. Ugovorom sam vezan još šest meseci, a smatram da sam se u prethodne dve godine odužio klubu.

S druge strane, međutim, Ratko Butorović, predsednik Novosađana, naglašava da je Merebašvili označen kao jedan od šestorice igrača koji čine okosnicu tima i da Vojvodina nije voljna da ga pusti.

- Poštujemo njegovu volju, ali za njega nemamo nikakvu ponudu. Ako on ima nešto konkretno, neka nas obavesti. Zasada ga ne puštamo, jer nam je potreban i smatramo da se nije odužio klubu, već da je svoje umeće pokazao tek jesenas, na poslednjih pet-šest utakmica. On je profesionalac, pod ugovorom i očekujemo ga u dogovoreno vreme. Dakle, stvari su jasne, stručni štab na čelu sa trenerom Dejanom Vukićevićem je rekao svoje, a davno su prošla vremena da Vojvodina ispunjava pojedine „muzičke“ želje - kategoričan je Butorović.

Na spisku fudbalera Vojvodine, koji su se po rečima Butorovića zaista odužili klubu su: Miroslav Vulićević, Brana Ilić, Vladan Pavlović... i u slučaju odgovarajuće ponude dobiće zeleno svetlo.

- Svakako da bismo voleli da i oni ostanu. Pitanje prelaska Slobodana Medojevića u Volfsburg je još „status kvo“, a priče o odlasku Abubakara Oumarua su nagađanja, jer nam se niko ne javlja. Kada govorimo o dolascima, izvesno je da nećemo „popunjavati rupe“. „Debelo“ ćemo vagati, jer su nam potrebni igrači koji će zaista predstavljati pojačanje za tim - zaključio je Butorović.


PRAVEDNA ODLUKA ZA KUP SRBIJE

U Vojvodini su odluku FSS da se finale Kupa Srbije odigra 16. maja 2012. godine na „Karađorđu“, ocenili kao istorijsku.

- Očekivali smo to i imali veru u FSS kojem dugujemo zahvalnost na pravednom potezu. Zaista je reč o istorijskoj odluci za Novi Sad i Vojvodinu. Na nama je da, kao što smo najavili, renoviramo stadion uz pomoć gradskih i pokrajinskih struktura i da „Karađorđe“ bude u novom ruhu, jer će, uveren sam, tribine biti pune. Takođe, želja je da se mi plasiramo u finale, a imamo realne šanse - istakao je Butorović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...