Press / Večernje novosti: Vojvodina ubedljiva

Vojvodina ubedljiva26.11.2011. 22:27

Večernje novosti(2)
V

ojvodina je i definitivno kobna za Borčane. „Lale“ su i iz petog duela sa BSK izašle kao pobednik. Na drugoj strani, superligaš sa leve obale Dunava ove jeseni ostaje na samo jednoj pobedi pred domaćim navijačima: BSK - Vojvodina 0:4 (0:2).

Krenulo se od prvog sudijskog zvižduka spuštenog garda, ali kako je vreme odmicalo, Novosađani su preuzimali kontrolu. Kao uvod u golove stigle su prilike Škuletića, koji je tukao pored gola, i Trajkovića, koji je iz izgledne prilike umesto mreže pogodio golmana Kovačevića.

A onda - 0:1. Kovačević je oborio Oumarua, a Merebašvili je kaznu pretvorio u radost gostiju. Ponovo je Merebašvili mogao među strelce, ali ono što nije uspeo on, realizaovao je zapaženi Škuletić - 0:2.

Domaći igrači bili su bezidejni, spori, bez trunke mogućnosti da sastave napad, a kamoli da ozbiljnije priprete golmanu Supiću. Na drugoj strani igrači Vojvodine su počeli da se poigravaju...

Najbolji akter meča Oumaru Abubakar sjajno je iskoristio proigravanje Bojovića, zaobišao Kovačevića, kome nije ostalo ništa drugo već da loptu izvadi iz mreže - 3:0.

Ni posle tog gola „lale“ nisu stale. Ovoga puta je uloga asistenta pripala Oumaruu. Uputio je sjajan centaršut, a Bojović i da je hteo, nije mogao da promaši - 0:4. Posle toga pokušavali su Medojević, pa nešto ranije Mojsov, Ljubinković, ali su bili neprecizni. Od 75. Minuta Borčani su bili brojčano slabiji jer je zbog povrede sa terena morao Vignjević, a trener Milanović je već bio izvršio tri izmene.

Kada se sve sumira, pobeda Novosađana je kristalno čista, jer su od prvog trenutka znali šta žele i to su igrom, zalaganjem, akcijama, a na kraju i golovima znali da uobliče.

BSK BORČA - VOJVODINA 0:4 (0:2)

STRELCI: Merebašvili iz jedanaesterca u 36, Škuletić u 43, Oumaru u 52. i Bojović u 60. minutu. Stadion: BSK. Gledalaca: 600. Sudija: Obradović (Jagodina) 6.

BSK: Kovačević 5, Bošković 5, Stojičić 5 (od 68. Bulatović -), Čelebić 5, Radunović 5, Radović 5 (od 57. Živković 5), Kajević 5, Petrović 5 (od 46. Krstić 5), Vignjević 5, Buač 5, Đukić 5.

VOJVODINA: Supić -, Stevanović 7, Trajković 7,5, Mojsov 8, Branković 7, Medojević 7,5, Škuletić 7,5 (od 70. Smiljanić-), Ljubinković 7 (od 86. Antvi -), Merebašvili 7,5 (od 80. Novaković -), Oumaru 8, Bojović 7,5.

IGRAČ UTAKMICE: Oumaru (Vojvodina)

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...