Press / Dnevnik: Predstoji dosta posla

Predstoji dosta posla10.11.2011. 19:22

Dnevnik(0)
N

a fudbalskim terenima u Jelen Superligi ovog vikenda neće biti utakmica. Pauza u domaćem šampionatu uzrokovana je obavezama A reprezentacije Srbije koja u Južnoj Americi igra mečeve s Meksikom i Hondurasom.

Ekipa Vojvodine trenira u svom Sportskom centru "Vujadin Boškov" u Veterniku, gde, kako listom ističu igrači i članovi stručnog štaba na čelu s Dejanom Vukićevićem, imaju optimalne uslove za rad. Doduše, crveno-beli ne mogu da računaju na petoricu igrača koji imaju obaveze prema raznim reprezentativnim selekcijama (Mojsov, Stevanović, Bilbija, Medojević i Mitošević), ali to ne umanjuje kvalitet i ritam treninga. Problem za Vukićevića su i zdravstveni problemi Branislava Trajkovića (bol u potkolenici), Brane Ilića (povreda tetive) i Vladimira Brankovića (viroza), pa su oni tokom prethodnih dana dobili poštedu od doktora Borka Vukosava.

Pred crveno-belima je finiš jesenjeg dela sezone u kojem žele da se dočepaju trećeg mesta na tabeli i poprave utisak. Prvi izazov biće im utakmica sa Smederevom na "Karađorđu" (19. novembra), a onda sledi i duel u Borči, gde će ih ugostiti BSK (26. novembra). U pretposlednjem kolu (3. decembra) Vojvodina će biti domaćin Borcu, a 10. decembra će na Marakani odigrati derbi s Crvenom zvezdom, posle čega sledi zimska pauza.

Naravno, najznačajniji zadatak za Medojevića i družinu jeste plasman u polufinale Kupa, a na putu do realizacije tog cilja stoji im ekipa Javora. Ivanjičani su nedavno u prvenstvenoj utakmici propisno namučili Novosađane, ali pošto se kup utakmica (23. novembra) igra na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, domaćini tvrde da će uložiti maksimum kako bi se našli u društvu naše četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju.

Bilo kako bilo, ekipa Vojvodine ima još dosta posla pred sobom u narednih mesec dana, pa je nekako i logično da joj ova pauza prija kako bi popravila nivo forme i važne utakmice koje slede dočekala što spremnija. Dosadašnji rezultati nisu bili u skladu s očekivanjima navijača, ali ni samih igrača koji su pred početak sezone najavljivali juriš na sam vrh srpskog fudbala. Od toga, barem za sada, nema ništa, jer Partizan je novosadskom timu odmakao za ogromnih 12, a Crvena zvezda za takođe velikih osam bodova, dok joj trećeplasirani Radnički iz Kragujevca beži za tri, a četvrtoplasirana Sloboda Point za jedan bod. Peto mesto, nije nikakva tajna, ne zadovoljava baš nikoga u Novom Sadu, pa fudbaleri Vojvodine imaju šansu da u finišu jeseni ipak ostvare deo ciljeva. Naravno, nastupi u Kupu Srbije dobijaju prioritetnu ulogu i prilika su da crveno-beli napokon stignu do jednog domaćeg trofeja, ali i u prvenstvu imaju odgovoran zadatak da budu barem treći.

No, to je već daleka budućnost, a sada trener Vukićević i njegovi učenici moraju spremni i motivisani da dočekaju finiš jeseni i da nagoveste kako će s prolećem stići i njihove mnogo bolje igre, ali i rezultati.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...