Press / Dnevnik: I humanost i provera

I humanost i provera04.10.2011. 23:29

Dnevnik(1)
P

osle dva slobodna dana koja su imali posle utakmice s Partizanom, fudbaleri Vojvodine juče su nastavili s treninzima. Igrački fond Novosađana nije kompletan, jer su, zbog reprezentativnih obaveza, odsutni Daniel Mojsov (Makedonija), Nemanja Bilbija i Miroslav Stevanović (BiH) i Vuk Mitošević i Slobodan Medojević (mlada selekcija Srbije). Trener Dejan Vukićević najavio je određene promene u sastavu tima za naredni prvenstveni meč s Radom na Banjici, pa je sigurno da će u narednih desetak dana iskrostiti priliku da proveri sve raspoložive snage i iskristališe sastav ekipe za utakmicu s građevinarima.

Kako je šef struke Vukićević najavio, Vojvodina će odigrati samo jednu prijateljsku utakmicu tokom pauze, a ona je na programu danas. Novosađani će biti gosti Radničkog iz Obrenovca, koji je trenutni lider na tabeli Srpske lige - grupa Beograd, a ovaj duel imaće i humanitarni karakter. Ukupan prihod od prodatih ulaznica (cena je 200 din) biće uplaćen na račun porodice Batinić, s ciljem da se prikupe sredstva za transplantaciju srca mladog Ivana. Zbog toga fudbalski klubovi Radnički i Vojvodina i ovim putem apeluju na sve humane ljude da prisustvom na utakmici i kupovinom ulaznice daju svoj doprinos ozdravljenju mladog Obrenovčanina.

- Imaće trener Vukićević priliku da danas isproba neke varijante i igrače koji inače imaju manji prostor da igraju - rekao je sportski direktor novosadskog superligaša Miodrag Pantelić. - Ovom utakmicom praktično ćemo početi pripreme za susret s Radom i očekujem da će pojedinci iskoristiti šansu da se nametnu treneru.

Dejan Vukićević imaće dovoljno vremena da do narednog prvenstvenog kola sagleda učinak tima u minulim rundama i napravi korekcije u sastavu. Izvesno je da nije zadovoljan učinkom makedonskog reprezentativca Daniela Mojsova, čije su dve velike greške u znatnoj meri uticale na razvoj događaja i poraz u derbiju s Partizanom. Zbog toga, ali i zbog činjenice da je Branislav Trajković zaradio parni žuti karton, Vukićević će posebnu pažnju, pretpostavljamo, usmeriti na igru potencijalnih zamena za iskusne štopere, pre svih Dejana Karana, a onda i Abrahama Frimponga, koji se nameće dobrim radom.

S druge strane, tri postignuta gola na najbolji način preporučila su Milana Bojovića za prvu postavu, što je trener Novosađana i priznao, a valja očekivati da će i svi ostali fudbaleri, koji danas budu istrčali na teren stadiona u Obrenovcu, nastojati da se prikažu u najboljem svetlu i da na taj način zasluže trenerovo poverenje.

Duel Radnički - Vojvodina igra se od 16.30 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...