Press / Dnevnik: Domaćin najavio pobedu i dobru igru

Domaćin najavio pobedu i dobru igru27.08.2011. 02:58

Dnevnik(4)
F

udbaleri Vojvodine večeras u 3. kolu Jelen superlige na svom „Karađorđu” dočekuju Novi Pazar. Šef stručnog štaba Dejan Vukićević, očigledno zadovoljan izdanjem u Lučanima i pobedom nad Metalcem, pun optimizma očekuje današnji duel.

- Moj optimizam ima pokriće. Uverili su me igrači da poseduju kvalitet ali i da imaju želju da loš start sezone ostave za sobom. Tim Vojvodine koji je bio više nego ubedljiv u prošlom kolu nije i najbolji koji Vojvodina ima, ali za sada su ti igrači u prednosti. Isto tako, Bojović, Smiljanić, S. Novaković i Branković nalaze se na pragu prve postave, jer svojim radom i igrama to zaslužuju - rekao je Vukićević.

Novi Pazar u prethodna dva kola nije osvojio ni bod. Neki tu činjenicu pravdaju time što je novajlija u eliti imao za rivale Partizan i Rad.

- Vojvodina je u ovom času najteži protivnik za Novopazarce. Imam puno poverenje u igrače, a lično imam takođe veliki motiv, jer je ovo moj debi pred novosadskom publikom i svestan sam koliko mi znači. Zato ću i igračima reći da, posle nekoliko rezultatski neuspešnih izdanja na svom terenu u takmičarskim mečevima, večerašnji duel shvate kao najvažniji u karijeri - napomenuo je trener Vojvodine.

Ekipu novog Pazara Vukićević odlično poznaje.

- Pored postojećeg kadra nekoliko najboljih igrača iz BASK-a prešlo je u redove Novopazaraca, što uz Bogunovića i Babića čini celinu koju niko ne sme da potceni. Imaće gosti podršku s tribina kao i u prva dva kola. Znam njihove vrline i mane. Moramo da osujetimo njihovu kontru, jer nameravamo da igramo ofanzivno, da visokim presingom što pre oduzmemo loptu i nametnemo svoj ritam. Biće nam lakše, ako rano postignemo gol. No, ako u tome i ne uspemo, nećemo srljati, već ćemo mudro doći do pobede - nagoveštava Vukićević, koji želi da publika uživa u igri i trijumfu Vojvodine.

Tim Vojvodine koji će početi večerašnji meč: Supić, Vulićević, Trajković, Mojsov, Pavlović, Mitošević, Stevanović, Medojević, Merebašvili, Abubakar, Ilić.

Utakmica na stadionu „Karađorđe” počinje u 19.30 sati.


Vukićević skratio spisak

Novi trener Vojvodine Dejan Vukićević obelodanio je imena šestorice igrača na koje ne računa u ovoj polusezoni, uz napomenu da je za njihov razvoj bolje da potraže sredinu gde će igrati.

- Od njih šestorice trojica nemaju ugovore. Reč je o golmanu Mijatoviću i igračima Stjepanoviću i Karadžiću koji ne mogu da podignu kvalitet ekipe i ubuduće neće vežbati s prvom ekipom. Trojica ugovornih igrača, štoperi Kovačević i M. Novaković teško da mogu da se izbore za mesto pored Mojsova, Trajkovića, Karana i prema potrebi Medojevića. Isto važi i za centarfora Bilbiju, koji će teško u postojećoj konkurenciji dobiti pravu šansu, a ja ne želim nezadovoljnog igrača. Bolje mu je zato da pronađe sredinu u kojoj će igrati i jednog dana vratiti se pun samopouzdanja u Vojvodinu - rekao je Vukićević.


Predstavljen Marko Ljubinković

Uoči redovne konferencije za novinare pred susret trećeg superligaškog kola s Novim pazarom, u FK Vojvodina zvanično su predstavili Marka Ljubinkovića (30), nekadašnjeg igrača Radničkog (KG), Rada, Vasluia, Slobode PS i kiparskog Anortozisa.

- Trebao nam je iskusni plejmeker kakav je Ljubinković. Potpisao je jednogodišnji ugovor, uz opciju da na zimu može da nas napusti ako nađe povoljan inostrani angažman. Njegovim dovođenjem praktično smo završili prelazni rok - rekao je sportski direktor Miodrag Pantelić.

Marko Ljubinković je rekao da je zadovoljan dolaskom u Novi Sad.

- Video sam da je reč o velikom klubu, koji ima naglašene sportske ambicije. Za to poseduje sve: odličnu infrastrukturu, dobar menadžment i kvalitetan, brz, mlad tim koji nije slabiji od Partizana i Zvezde. Verujem, da ću u predstojećoj pauzi dostići željenu fizičku spremu i doprineti dobrim rezultatima Vojvodine - rekao je Ljubinković.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...