Press / B92: Problemi u Vojvodini uoči sezone

Problemi u Vojvodini uoči sezone28.07.2011. 16:28

B92(3)
D

vadesetak dana pred start nove sezone, novosadska Vojvodina je u ozbiljnim problemima.

Kada se proanalizira traumatična eliminacija od Vaduca, kao i ono što se dogodilo u utorak, u prijateljskoj utakmici s Podgoričanima (2:2), čini se da su ti problemi pre svega psihološke prirode.

Ekipa nije bila adekvatno pripremljena za dvomeč sa predstavnikom Lihtenštajna i to je glavni uzrok tog bolnog rezultatskog posrnuća na međunarodnoj sceni.

Međutim, budući da je to ostavilo dublje posledice, nešto se pod hitno mora preduzeti.

U toku ovog leta, pored golmana Željka Brkića, Novosađane su napustili: Nikola Lazetić, Katai i Tumbasević, a ne njihova mesta su stigli golmani Supić i Janošević, kao i Branković i Čović.

Procenjeno je da se odlazak četvorice prvotimaca neće značajnije odraziti, odnosno da će sačuvani jak odbrambeni red, dokazan u prethodnoj sezoni (Vulićević, Trajković, Mojsov, Pavlović), i dalje biti glavni adut i temelj na kojem će se graditi sve ostalo.

Međutim, u dva meča sa Vaducom, ispostavilo se, Vojvodina je najviše problema imala tamo gde se najmanje nadala – u odbrani svog gola.

Kako se izlazi iz takvih problema? Svesni da moraju igračima da priskoče u pomoć, u Vojvodini razmišljaju da se na nekoliko dana povuku u izolaciju:

“Na našim prvotimcima se vidi da se još nisu oporavili od poraza od Vaduca”, kaže sportski direktor Miodrag Pantelić.

Očigledno, pred šefom stručnog štaba Ljubomirom Ristovskim je u finišu pripema za novu sezonu težak zadatak, delikatan i složen.

Sezona u Jelen Superligi Srbij počinje 13. avgusta, a Vojvodina kreće sa svog “Karađorđa” duelom protiv kragujevačkog Radničkog 1923.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...