Press / Mondo: "Zar da Voša opet bude filijala večitih?"

"Zar da Voša opet bude filijala večitih?"25.07.2011. 16:46

Mondo(22)
U

pravni odbor FK Vojvodina obratio se "dušebrižnicima i forumašima", kao i onima što "bodre bez kupljene ulaznice" i "koji bi voleli da Voša ponovo postane filijala Crvene zvezde i Partizana".

Posle debakla u najmanjem smislu te reči i poraza od lihtenštajnskog Vaduca, Fudbalski klub Vojvodina doživeo je tektonske poremećaje.

Javnost je bila zgrožena načinom na koji su Novosađani predstavili srpski klupski fudbal, bilo je nagoveštaja i da će rukovodstvo otići, da će biti smenjen novi trener Ristovski, ali se ništa od toga najverovatnije neće dogoditi. U nedelju, iz Fudbalskog centra Vujadin Boškov stigla je poruka da "nije smak sveta", u ponedeljak pre podne, igrači su preuzeli odgovornost za sramotu, a kasnije u toku dana stiglo je novo saoštenje UO kluba, u kojem se napadaju "dušebrižnici i forumaši".

Prenosimo saopštenje u celosti.

"Vojvodina je snažan sportski kolektiv.

Težak poraz i eliminacija našeg kluba iz Evrope, a potom i reakcije koje su usledile tim povodom, ne mogu, a da nas ne ubede da smo mi zaista jedan veoma velik i snažan sportski klub. Ovakav stav zasnivamo na činjenici koliko je interesovanje u sportskoj i široj javnosti izazvao naš nesumljivi sportski neuspeh.

Ali, vreme je za iskrenost, u svemu...

Mi sebe i u ovom porazu vidimo kao veliki klub. Gubili su i veći od nas, od slabijih ekipa nego što je Vaduc, ali nas boli NAŠE i nećemo praviti nikakve paralele.

Ali, ne možemo, a da ne napomenemo.

Dragi prijatelji kluba i dušebrižnici koji čekate tri gola u našoj mreži kako bi ste osuli paljbu po svemu što smatrate nedostojnim Vojvodine.

Nedostojno je osuđivati našu decu da su želeli ovakav ishod. Pa, zar Vi mislite da Medojeviću, Mitoševiću, Stevanoviću... treba ovakva reklama i da im je zadovoljstvo da posle ovakvog poraza izađu na ulicu svog grada. Nedostojno je osuđivati Mojsova i Trajkovića za lošu igru, pa čak i za nameru, a ne setiti se svega što su za ovaj klub dali u prethodnoj sezoni.

Nedostojno je ne dozvoliti mogućnost Supiću da tek posle dve odigrane utakmice pokuša da zameni jednog 'Brku kapitena'. Pa mi najbolje znamo koliko VOŠINE dece ima u prvom timu, a isto tako dobro znamo, a to nam je i obaveza, da toj istoj deci pomognemo da reše svoju životnu egzistenciju.

Nedostojno je pričati i pisati samo o prihodima kluba (koji su uvek bili više nego transparentni), a nikada, i NIKADA, ne spomenuti rashode istog (koji su isto tako uvek bili više nego transparentni, ali nikada objavljeni).

Da li iko zna koliko je ljudi zaposleno u FK Vojvodina?

Da li se iko zapitao koliko porodica živi od našeg kluba?

Da li se nekada neko zamislio i pokušao da sazna kako se obezbeđuju ogromna sredstva koja su potrebna za normalno funkcionisanje kluba?

Da li iko može da se seti gde je VOŠA, najstariji prvoligaš, bila samo pre četiri godine?

Da li je poznato bilo kome kolike su obaveze po raznim osnovama poreza i doprinosa koje decenijama nisu plaćane, a koje sadašnje rukovodstvo izmiruje?

Da li je ikada objavljeno u bilo kom mediju koliko je finansijskih i poreskih kontrola boravilo u kancelarijama FK Vojvodina i šta je rezultat tih kontrola?

Da li je nekada postavljeno pitanje ko je pokrenuo inicijativu da se FK Vojvodina izuzme iz privatizacije i bude proglašena za sportski kolektiv od nacionalnog značaja?

Pa, dušebrižnici, to je inicijativa našeg Upravnog Odbora na čelu sa Predsednikom. Puno je pitanja na koje niko nije želeo ili imao potrebu da traži odgovor.

Bitno je samo kritikovati – bez ijednog argumenta. Sva ova pitanja i mnogo drugih postavljamo onima koji toliko vole VOŠU da čak ni ulaznice ne plaćaju, onima koji bi kritikovali i da smo prvaci Evrope, onima koji su izmanipulisani i plaćeni (svi mi znamo, a oni najbolje od koga) da destabilizuju VOŠU, da postane (kao što je i bila) filijala Partizana i Zvezde...

Dušebrižnici, kada pišete i vređate na forumima navedite i argumente koji će potkrepiti Vaša pisanja i želju da pomognete našoj VOŠI. Svaku Vašu dobronamernu ideju – predlog za dobro VOJVODINE ćemo sa zadovoljstvom prihvatiti.

Zašto se krijete iza pseudonima. Napišite Vaše ime i prezime, jer ćete Vi, ako Vojvodini bude bolje, biti zaslužni za to, ali isto tako preuzmite odgovornost ako budete grobari našeg voljenog kluba.

O dušebrižnicima i 'forumašima' toliko.

Navijačima koji iskreno vole Vojvodinu hvala na fantastičnom navijanju i podršci. Znamo da smo Vas razočarali. Vi imate pravo da nas kritikujete, dajete predloge za dobrobit VOŠE, jer znamo da su iskreni.

'Severu' i 90% 'zapadu' još jednom hvala na iskrenoj podršci našim igračima na svakoj utakmici kao i ovoj protiv Vaduca, jer iskreno navijate, kako kod kuće tako i na strani.

I na kraju, Vaduc nas je nadigrao, zasluženo prošao u naredno kolo, a mi ne tražimo i nemamo nikakvo opravdanje", stoji u saopštenju koje je potpisao Upravni odbor FK "Vojvodina".

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...