Press / Dnevnik: Naša šansa sporost rivala

Naša šansa sporost rivala11.07.2011. 15:18

Dnevnik(0)
U

subotu su fudbaleri Vojvodine imali slobodan dan i priliku da se malo odmore od napornih priprema, a njihov trener Ljubomir Ristovski i sportski direktor Miodrag Pantelić još u petak su otputovali u Nemačku. Oni su, naime, na delu želeli da vide rivala u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je Vaduc, ekipa iz Lihtenštajna, igrala prijateljski susret s nemačkim drugoligašom Grojter Firtom. Protivnik Novosađana (prvi meč igra se u četvrtak, u Lihtenštajnu) pretrpeo je ubedljiv poraz od 0:4, pa je bilo zanimljivo čuti šta je šef struke crveno-belih zapisao u svoj rokovnik.

- Konačni rezultat sigurno nije pravi odraz kvaliteta Vaduca - rekao je Ristovski. - Nemci su tri gola postigli posle prekida, što će i nama sigurno pomoći u pripremi meča. Ekipa iz Lihtenštajna je veoma visoka i snažna i igrači su dobro „poslagani” po terenu. Igraju u sistemu 4-4-2 i primetno je da žele da se nadigravaju. Trener im je Holanđanin, a vodeći igrači odlični Brazilac Rafinja i još jedan danski internacionalac. Tim im je sastavljen uglavnom od stranaca, a najviše je u njemu Švajcaraca.

Koje su mane Vaduca?

- Pre svega, taj tim je spor, pošto, kako sam rekao, u njemu ima dosta visokih i korpulentnih fudbalera - objasnio je Ristovski. - U tome se sigurno nalazi naša prilika i tokom nekoliko narednih dana pripremićemo ekipu za odgovarajući način igre. Mi smo sigurno mnogo kvalitetniji, ali ne smemo u utakmicu da uđemo po sistemu „lako ćemo”. Dakle, kao što već danima ponavljam, svi igrači moraju da budu maksimalno spremni i odgovorni i u tom slučaju mislim da će se naš dvomeč s Vaducom završiti onako kako želimo.

Pripreme za novu sezonu su već dobrano odmakle. Kako se uklapaju novajlije - golman Supić, levi bek Branković i napadač Čović?

- Treniraju svi momci odlično, a to znači da na isti način rade i novajlije - kategoričan je bio Ristovski. -Snalaze se veoma dobro u novoj sredini i trude se da se nametnu za najbolji sastav.

Ekipa Vojvodine put Lihtenštajna krenuće u sredu. Najpre će leteti avionom na relaciji Beograd - Cirih, a potom će nastaviti autobusom do Vaduca. U terminu utakmice odradiće trening na „Rajna stadionu”, a onda, u četvrtak od 20 časova, odigrati i prvi duel s Vaducom.


Grojter Firt - Vaduc 4:0 (3:0)

U prijateljskoj utakmici sa Grojter Firtom koju je izgubio sa 4:0, Vaduc je igrao u sledećem sastavu:

Jehle, Ricberger (Zani), Denikola (Švegler), Cvetinović (Hasler), Ćerone, Baron (Bader), Kincl (Tripodi), Sara (Ćićone), Rafinja (Rečštajner), Burgmajer (Cećini), Merenda.

Golove za Grojter Firt postigli su Klain (12. minut), Karaslavov (21.), Prib (38.) i Klaus (74.). Meč je odigran na Troli Areni u Firtu, pred oko 600 gledalaca.


Merebašvili

Fudbalski klub Vaduc nije toliko nepoznat u krugovima Vojvodine. Naime, Gruzijac Giorgi Merebašvili imao je već priliku da odmeri snage s najboljim klubom Kneževine Lihtenštajn. Bilo je to u sezoni 2007./2008. kada su se u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sastali Vaduc i tadašnji Merebašvilijev klub Dinamo iz Tbilisija.

Po rečima sadašnjeg prvotimca Vojvodine, ekipa Vaduca ne bi trebalo da predstavlja problem za novosadske crveno-bele, ali oprez nije na odmet. Najupečatljiviji utisak na gruzijskog reprezentativca ostavio je izvanredan teren Vaduca.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...